Klaus Iohannis, anunt despre salarii si pensii: „Nu oamenii simpli trebuie sa plateasca pentru aceste crize”

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat, marti, ca, avand in vedere contextul actual, este „corect, rezonabil si asteptat” ca pensiile si salariile sa creasca.

„Atata vreme cat nu avem o previziune a bugetului pentru anul viitor, orice ar spune unul sau altul este o speculatie. Insa pot sa va spun un lucru pe care eu personal l-am transmis liderilor coalitiei. Avand in vedere ca suntem in criza energetica, avem foarte multe probleme in economie, avem si o crestere economica, avem totusi o inflatie destul de mare, este corect, este rezonabil si este asteptat sa creasca si salariile si pensiile. In conditiile in care inflatia a ajuns, acum recent au fost date publicitatii datele, peste 15%, nu mi se pare rezonabil sa fie refuzata discutia pe cresterea salariilor si pensiilor. Pana la urma, nu oamenii simpli trebuie sa plateasca pentru aceste crize si Guvernul trebuie si va identifica solutii”, a spus Iohannis, conform Agerpres.

Potrivit presedintelui, cuantumul acestor majorari sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute dupa calcule foarte aplicate.

„Acum, cu cat va creste salariul minim, cu cat va creste punctul de pensie si asa mai departe, acestea sunt chestiuni tehnice care vor fi cunoscute dupa ce se fac niste calcule foarte aplicate, legate de bugetul care trebuie sa realizeze aceste cresteri, si vorbim clar despre bugetul anului 2023. Partea foarte buna pe care o vad este ca, in pofida acestor crize multiple, pe care le tratam cat putem de bine, avem o crestere economica substantiala si, sigur, asta ne da speranta ca vom avea pe salarii si pensii o crestere care vine sa compenseze intr-o masura rezonabila cresterea preturilor si inflatia pe care o avem”, a declarat presedintele Iohannis.

Publicitate

Presedintele Klaus Iohannis conduce delegatia Romaniei care participa, marti si miercuri, la New York, la segmentul la nivel inalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite. Vizita sefului statului in Statele Unite ale Americii va include si o deplasare joi si vineri la San Francisco (California)

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.