Ion Iliescu, mesaj dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Am avut ocazia sa o cunosc”

Fostul presedinte Ion Iliescu sustine ca decesul Reginei Elisabeta a II-a marcheaza sfarsitul unei epoci.

„Marea Britanie a pierdut, intr-un moment delicat pentru Occident si pentru democratie, un lider si un liant al solidaritatii nationale, iar Romania un prieten si un reper.

Incetarea din viata a Majestatii Sale Regina Elisabeta a II-a marcheaza sfarsitul unei epoci istorice, plina de schimbari, in care Marea Britanie a avut de jucat un rol de prima mana. Victoria Marii Britanii in cel de-al Doilea Razboi Mondial, la care Regina a participat direct, ca toata generatia din care a facut parte, a fost inceputul unor reforme economice si sociale ce au influentat atat continentul european, cat si intreaga lume. Si-a facut datoria care-i revenea in sistemul politic britanic, fara ezitare, si fara sa se lase purtata de convingerile sale personale, oricat de greu i-a fost asta, in momente delicate din viata. A fost o personalitate puternica, si complexa, dincolo de imaginea care ni se prezinta, ca de obicei, in astfel de momente”, spune fostul presedinte.

Publicitate

Marea Britanie este o destinatie predilecta pentru romani, in ciuda iesirii tarii din UE.

”Am avut ocazia sa o cunosc si sa discut cu Regina, dincolo de constrangerile protocolului. O personalitate puternica, deschisa catre problemele care dominau agenda publica, si cu simtul umorului. Si care nu a uitat o clipa de interesele tarii al carui sef de stat era! Pastrez o amintire puternica intalnirii din 2004, in cadrul vizitei private in Marea Britanie, cand Regina a oferit un dejun privat, la care a participat si marea noastra balerina Alina Cojocaru”, a mai spus Ion Iliescu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.