Incendiu PUTERNIC la o pensiune din Calimanesti.

Un incendiu a izbucnit la o pensiune din localitatea Calimanesti. Mai multe persoane au reusit sa iasa din cladire. Pompierii lupta cu flacarile si cauta in interior pentru a afla daca sunt victime.

Potrivit ISU Valcea, pompierii valceni intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, in localitatea Calimanesti. Apelul a venit prin SNUAU 112 la ora 06:01.

In misiune au fost trimise cinci autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, o autospeciala de transport personal si victime multiple si o ambulanta SMURD, precum si o ambulanta SAJ.

Publicitate

Pompierii au constatat ca „incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu 2 etaje, cu degajari mari de fum.”

Din spusele proprietarului, care era in stare confuza si foarte agitat, in pensiune erau cazate doua familii formate din patru adulti si patru copii, mai spun cei de la ISU. Acestia au iesit in curte, dar proprietarul le-a spus pompierilor ca este posibil ca in mansarda sa mai fie un angajat.

Articolul continuă după reclame

Ambulanta SAJ l-a dus pe proprietar la spital deoarece avea mai multe taieturi provocate de geamurile sparte.

“La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o cladire cu doua etaje, cu degajari mari de fum. Din spusele proprietarului, care era in stare confuza si foarte agitat, in pensiune erau cazate 2 familii (4 adulti si 4 minori, care s-au autoevacuat pana la sosirea pompierilor) si ar fi posibil ca la mansarda sa mai fie o persoana (un angajat). S-a intervenit cu celeritate si cu prioritate pentru cautarea persoanei respective, concomitent cu interventia pentru localizarea si lichidarea incendiului. Ambulanta SAJ ajunsa la locul e evenimentului a preluat o victima (proprietarul – prezenta taieturi de la geamuri) si a transportat-o la UPU Valcea.

In acest moment incendiul este localizat, pericolul de extindere la alte cladiri din jur fiind indepartat. Se continua actiunile de cautare a eventualelor persoane posibil surprinse in interiorul pensiunii, precum si cele de stingere. Misiune in dinamica” – precizeaza capitanul Albinaru Sorin, purtatorul de cuvant al ISU Valcea.

Se continua actiunile de cautare a eventualelor persoane surprinse in interiorul pensiunii, a precizat ISU Valcea.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.