Inca o lovitura pentru Putin. Letonia a decis ca cetatenii sai pot lupte in Ucraina

Inca o lovitura pentru Putin. Parlamentul din Letonia a votat luni, in unanimitate. Acesta a permite cetatenilor sai sa lupte in Ucraina, daca asa isi doresc. Anuntul a fost facut de presedintele comisiei parlamentare de aparare.

„Cetatenii nostri care doresc sa sprijine Ucraina si sa se ofere acolo voluntar pentru a apara independenta Ucrainei si securitatea noastra comuna trebuie sa poata face acest lucru”, a declarat Juris Rancanis, presedintele comisiei parlamentare de aparare, afaceri si prevenire a coruptiei si, totodata, cel care a facut proiectul de lege.

Letonia, impreuna cu vecinii baltici, Estonia si Lituania, a fost odata condusi de Moscova. Cele trei tari au vazut de multa vreme Rusia ca pe o amenintare, dar, spre deosebire de Ucraina, au aderat la Uniunea Europeana si NATO, ceea ce aduce garantii de securitate.

Publicitate

Totodata, Guvernul Lituaniei va cere Curtii Penale Internationale sa investigheze „crimele de razboi” din Ucraina

Guvernul Lituaniei a transmis, luni, ca va inainta o cerere procurorilor de la Curtea Penala Internationala de a investiga „crimele de razboi si crimele impotriva umanitatii din Ucraina”, potrivit Reuters.

„In fiecare zi sosesc dovezi noi, dar avem destule pana acum pentru a depune cererea”, a declarat premierul lituanian, Ingrida Simonyte, intr-o sedinta televizata a cabinetului.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.