In Belarus au inceput discutiile dintre Ucraina si Rusia

Discutiile dintre delegatiile ucrainene si ruse din Belarus au inceput luni chiar inainte de ora 13:00, ora Ucrainei (6:00 ET).

Delegatia Ucrainei include mai multi oficiali de rang inalt, dar nu si presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski .

Ucraina a cerut „incetarea imediata a focului si retragerea trupelor ruse” inaintea intalnirii.

Ministrul de Externe al Belarus Vladimir Makei a salutat luni delegatiile din Ucraina si Rusia venite pentru discutii, asigurand delegatii ca ar trebui sa se simta „pe deplin in siguranta”, scrie CNN.

„Dragi prieteni, presedintele Belarusului mi-a cerut sa va urez bun venit si sa va ofer totul pentru munca dumneavoastra, asa cum s-a convenit cu presedintele Zelensky si presedintele Putin. S-ar putea sa va simtiti complet in siguranta aici. Aceasta este datoria noastra sfanta”, a spus Makei.

„Presedintele Lukasenko spera sincer ca, in timpul discutiilor de astazi, va fi posibil sa se gaseasca solutii la toate intrebarile acestei crize. Toti belarusii se roaga pentru asta. Orice propuneri, in ceea ce priveste organizarea intalnirii de astazi, vor fi luate in considerare si indeplinite in mod absolut”, a adaugat el. „Asteptam cu nerabdare rezultatele.”

Locatia exacta a discutiilor dintre Rusia si Ucraina de luni a fost tinuta secreta din motive de securitate.

Discutiile au loc in Belarus, dar singura locatie care a fost anuntata este ca se afla pe malul raului Pripyat din regiunea Gomel din Belarus.