Harry si Meghan „furiosi” dupa decizia Regelui Charles: „Necrutatori”

Printul Harry si Meghan Markle sunt „furiosi” deoarece copiii lor nu vor primi titluri de ASR de la Regele Charles.

Cu toate acestea, se asteapta ca monarhul sa-i numeasca pe Archie si Lilibet drept print si printesa.

The Sun a dezvaluit ca Majestatea Sa a promis ca va acorda titlurile de print si printesa nepotilor sai dupa „discutii tensionate” cu Harry si Meghan.

In timp ce ducele si ducesa de Sussex nu mai au voie sa foloseasca titlurile ASR, ei sunt disperati ca pruncii lor sa le aiba.

Publicatia a mentionat ca Harry si Meghan si-au argumentat cazul folosindu-le drept exemplu pe printesele Beatrice si Eugenie – perechea nu lucreaza in familia regala, dar are statutul de RHS.

O sursa a declarat pentru The Sun : „Harry si Meghan erau ingrijorati de problema securitatii, iar faptul ca sunt print si printesa le aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regala”.

„Au existat multe discutii in ultima saptamana. Au insistat ca Archie si Lilibet sa fie print si printesa. Au fost necrutatori de cand a murit regina. Dar au ramas furiosi ca Archie si Lilibet nu pot lua titlul de ASR. Aceasta este intelegerea – pot fi print si printesa, dar nu HRH, deoarece nu sunt membri ai familiei regale care lucreaza”, a precizat sursa respectiva pentru The Sun.

Regele poate da bani din Subventia Suverana numai daca au un titlu de HRH, sub forma de „salariu” pentru membrii regali care lucreaza.

Harry si Meghan au ales in mod public o viata de „independenta financiara” atunci cand au incetat sa mai fie membri ai familiei regale. Perechea a scris pe site-ul lor Sussex Royal ca „apreciaza capacitatea de a castiga un venit profesional”, lucru pe care nu au putut sa-l faca in calitate de membri ai familiei regale.

Celor cu statut de RHS le ofera si securitate privata de catre monarhie, ceea ce isi doresc Harry si Meghan pentru copiii lor