Guvernul a aprobat inca trei zile libere

Guvernul a aprobat pe 28 decembrie, inca trei zile libere pentru angajatii din sectorul bugetar pentru anul urmator: 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august. Aceste zile libere vor face legatura intre sarbatorile legale si weekenduri, iar doua dintre ele vor avea impact asupra calendarului scolar deoarece se afla in perioadele in care sunt cursuri. Aceste zile libere vor fi valabile pentru toti angajatii din sectorul bugetar, inclusiv pentru profesorii si personalul din scoli.

„Pentru personalul institutiilor si autoritatilor publice, ziua de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere”, prevede hotararea de guvern (HG) adoptata pe 28 decembrie 2022.

Actul normativ prevede ca zilele vor fi recuperate, inclusiv in scoli, astfel: (…) institutiile si autoritatile publice isi vor prelungi corespunzator timpul de lucru pana la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificarilor stabilite”, conform HG, scrie edupedu.ro.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Concret, noile „mini-concedii” din perioada cursurilor anului scolar 2022-2023 vor fi urmatoarele:

sambata 21 ianuarie – marti 24 ianuarie 2023, cu recuperare pana in 28 februarie

joi 1 iunie – duminica 4 iunie 2023, cu recuperare pana in 30 iunie 2023

Al treilea este in perioada vacantei de vara, anume 12-15 august 2023, cu recuperare pana in 31 august 2023.

Motivatia Guvernului pentru acordarea zilelor libere in plus

“Pentru a asigura o utilizare eficienta a duratei timpului de munca, dar si pentru a crea personalului institutiilor si autoritatilor publice timp liber pentru recuperarea capacitatii de munca, se propune ca zilele de 23 ianuarie, 2 iunie si 14 august 2023 sa fie declarate zile libere, intrucat acestea se situeaza intre zilele nelucratoare de sarbatoare legala si perioadele de repaus saptamanal, conform legii”.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.