Pana cand e bine sa tii bradul de Craciun. Dupa aceasta perioada se spune ca aduce ghinion

Bradul de Craciun este un simbol important al sarbatorilor de iarna pentru multi oameni, indiferent daca este natural sau artificial. El este impodobit in mod special pentru perioada sarbatorilor si poate fi gasit in casele, centrele comerciale si in alte locuri publice.

In unele tari, bradul este indepartat imediat dupa Anul Nou, in timp ce in alte locuri se pastreaza pana spre sfarsitul lunii ianuarie. Insa, in Romania, traditia spune ca bradul trebuie indepartat pana pe 7 ianuarie. Aceasta este data in care se sarbatoreste Sfantul Ioan Botezatorul, care este considerat un sfant important in mai multe religii.

Articolul continuă după reclame

Se spune ca daca bradul nu este indepartat pana la aceasta data, poate aduce ghinion sau poate intarzia binecuvantarile pentru noul an. De aceea, este important sa se respecte aceasta traditie si sa se indeparteze bradul la timp.

Publicitate

Bradul de Craciun trebuie indepartat din casa ta pana pe 7 ianuarie, in caz contrar poate aduce ghinion. Este important sa respectam aceasta traditie pentru a ne asigura ca aducem noroc in casa.

Cand indepartezi bradul, este bine sa canti colinde si sa ai o atmosfera placuta in casa. De asemenea, conform unei traditii vechi, trebuie sa rostesti o rugaciune in momentul in care te apuci sa demontezi bradul.

Bradul poate fi stropit cu apa sfintita dupa ce este complet gol, fie ca este natural sau artificial. Acest lucru se face imediat dupa ce toate globurile si decoratiunile au fost date jos de pe el. Astfel, bradul poate fi indepartat din casa in mod respectuos si cu credinta.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.