Grindina a facut prapad intr-o comuna din judetul Iasi, dupa ce localnicii s-au impotrivit lansarii unei rachete antigrindina

Grindina a facut prapad intr-o comuna din judetul Iasi (Dobrovat), dupa ce locuitorii au incercat sa impiedice lansarea de rachete antigrindina. Noua localnici au mers cu masini si carute in fata punctului de lansare a rachetelor de la Codaesti (judetul Vaslui) pentru a impiedica operatiunea. Oamenii sustineau ca nu va mai ploua suficient din cauza rachetelor.

Pana la sosirea echipajului de politie, a inceput ploaia, iar localnicii au plecat. Numai ca natura s-a dezlantuit, asa cum era prognozat.

Nu ar fi prima oara cand fermierii protesteaza impotriva rachetelor anti-grindina, desi acestea le-ar putea salva culturile de la prapad. In ciuda opozitiei lor, vineri, cand jumatate de tara a fost sub cod galben de ploi si vijelii, au fost lansate 159 de rachete.

Furtuna cu grindina a fost vineri dupa-amiaza si in Dej, judetul Cluj, unde gheata a distrus pomi si culturi agricole. In judetul Neamt, pe Drumul National 15D, traficul a fost oprit zeci de minute, dupa ce un copac a cazut pe sosea, din cauza vantului. Autoritatile din judetele Cluj, Iasi si Bistrita-Nasaud au emis si o avertizare de tip RO-Alert pentru grindina, vijelii si averse torentiale. Vantul a batut cu putere, iar cantitatile de apa au depasit 35 de litri pe metru patrat.