Gest incredibil al unui gimnast rus! A aparut la premiere cu semnul tancurilor lui Putin pe piept

Ivan Kuliak, un gimnast rus, in varsta de 20 de ani, a socat la etapa de Cupa Mondiala de la Doha, Qatar. Tanarul si-a lipit pe piept un Z similar cu cel de pe tancurile rusesti care au invadat Ucraina.

Litera Z a devenit simbolul sustinatorilor lui Vladimir Putin.

Litera Z a devenit un simbol al celor care sustin invazia barbara a lui Vladimir Putin. „Russia Today”, canalul TV finantat de Kremlin, vinde inclusiv tricouri cu acest semn, la pretul de 10 euro. Simbolul a fost folosit intr-un mod sfidator, la o etapa de Cupa Mondiala din gimnastica masculina.

Semnul de pe tacurile rusesti, adus la Cupa Mondiala din gimnastica

Gimnastul rus Ivan Kuliak a obtinut locul 3 la paralele. In timpul festivitatii de premiere si-a lipit in zona pieptului un Z. Gestul este cu atat mai urat, cu cat in dreapta lui se afla chiar ucraineanul Illia Kovtun, castigatorul probei.

Potrivit spanioilor de la Marca, simbolul a fost promovat intens de fosta gimnasta rusa Svetlana Khorkina: „Este o campanie pentru cei care nu se tem sa recunoasca faptul ca sunt rusi. Hai sa distribuim asta”.

Khorkina, in varsta de 43 de ani, este colonel in armata Rusiei. Si Kuliak a urmat stagiul militar in finalul anului 2021.

Ce semnifica litera Z de pe tancurile Rusiei

Pe multe dintre tancurile care au invadat Rusia a fost remarcata litera Z, dar si alte semne, triunghiuri sau romburi.

Expertul militar Michael Clarke, citat de Sky News, a explicat posibila semnificatie: „In cele mai multe cazuri, aceste simboluri reprezinta o anumita locatie, comunica zona in care se deplaseaza, arata din ce unitate face parte vehiculul militar si catre ce front se indreapta. Acestea semne se aplica cu scurt timp inaintea unui atac”.