Alerta METEO! Un val de aer polar loveste Romania, temperaturile ajunge la -15 grade

Alerta METEO! ANM a emis o informare meteorologica de ninsoare, valabila in toata tara pana marti seara.

Informarea meteo de ninsoare intra in vigoare duminica, la ora 14:00, si este valabila pana marti, la ora 20:00.

In perioada mentionata, mai ales in sudul, centrul si estul tarii, temporar vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local se vor acumula 10-15 l/mp si se va depune strat de zapada.

Publicitate

Valorile termice vor continua sa scada, astfel incat, in a doua jumatate a saptamanii vremea va fi deosebit de rece, anunta meteorologii.

Duminica, in Bucuresti, temperatura nu va depasi 5 grade Celsius dupa-amiaza.

In toata tara, va fi mai rece decat normalul acestei perioade deoarece un val de aer rece a patruns in Romania si va ramane aici timp de doua saptamani.

Un val de aer polar loveste Romania, temperaturile ajung si la -15 grade

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile arata ca un val de aer arctic loveste Romania, iar temperaturile ar putea ajunge chiar si la -15 grade Celsius.

Vremea se strica in urmatoarea saptamana si temperaturile vor deveni in mare parte negative din cauza unui val de aer polar care va traversa intregul continent, de la nord la sud.

Astfel, pe parcursul saptamanii viitoare, vremea va fi deosebit de rece in mare parte din tara.

Articolul continuă după reclame

Regimul termic va fi cu 10-15 grade sub normalul perioadei din calendar, in timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 5 grade, cu cele mai ridicate valori in sud-vest.

Prognoza meteo pentru urmatoarele saptamani.

In saptamana 7-14 martie 2022, valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice pentru aceasta saptamana, in toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar in regiunile sudice, dar si local deficitar in cele nordice si centrale, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

In saptamana 14-21 martie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi in general apropiate de cele normale. Cantitatile de precipitatii vor fi deficitare in toata tara, dar mai ales in regiunile centrale si la munte.

In saptamana 21-28 martie 2022, temperaturile medii se vor situa in general in jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul intregii tari. Regimul pluviometric va fi deficitar in toate regiunile, dar mai ales in cele centrale si la munte.

In ultima saptamana, respectiv 28 martie – 4 aprilie 2022, mediile valorilor termice se vor situa in general in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, posibil usor mai ridicate in regiunile vestice si nordice. Cantitatile de precipitatii estimate pentru aceasta perioada vor avea o tendinta deficitara in majoritatea regiunilor, dar mai ales in jumatatea vestica a tarii.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.