Alerta METEO! Europa, lovita de doua furtuni puternice. Directorul ANM anunta ce se va intampla in Romania

Alerta METEO! Potrivit noilor informatii, incepand de miercuri doua furtuni vor lovi vestul, centrul si nordul Europei. De asemenea, ANM anunta ca incepand de joi si Romania va fi lovita de periferia sistemului cu rafale ale vantului, precipitatii si ninsori abundente.

Meteorologii au anuntat ca furtunile denumite Dudley si Eunice vor lovi puternic centrul si nordul Europei incepand chiar de miercuri noaptea.

Astfel, in Marea Britanie, Irlanda, Olanda, nordul Frantei, Germania, Polonia agentiile au emis coduri galbene de vreme severa. Meteorologii anunta ca sunt asteptate rafale de vant, precipitatii abundente si ninsori, mai ales in zonele montane.

Publicitate

Totodata autoritatile au informat cetatenii ca vremea din urmatoarele zile pot afecta serviciile rutiere, feroviare, aeriene si de feribot, care pot inregistra timpi de calatorie mai lungi si posibile anulari. Mai mult, unele drumuri si poduri se pot inchide, in functie de alertele meteo emise.

De asemenea, ot aparea intreruperi de curent, cu potentialul de a afecta alte servicii, cum ar fi acoperirea retelelor de telefonie mobila. In acest context, cetatenii sunt rugati sa consulte periodic datele despre vreme sa ia masurile necesare pentru adapost si protectie, scrie dailyrecord.co.uk.

Cum va fi afectata Romania

„Pe parcursul zilei de joi intensificarile de vant care vor avea viteze la rafale de peste 100-120 km/h la altitudini mari, acolo unde zapada va fi puternic viscolita si vizibilitatea redusa.

In restul zonelor mai joase de relief vorbim de viteze 45-55 km/h izolat chiar peste 60 km/h.

In partea de vest, centru si nord a tarii vorbim pe parcursul zilei de joi de precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar noaptea in Maramures, Transilvania si Moldova este posibil sa consemnam si lapovita si ninsoare.

Cert este ca la munte, in special joi vorbim de precipitatii sub forma de ninsori asociate si cu intensificari puternice ale vantului. Din nou de interes va fi regimul de temperaturi care caracterizeaza mai degraba o vreme de primavara”, a spus  directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.