CBS News. Oficial american a facut anuntul: Unitatile ruse din apropierea Ucrainei sunt in „pozitii de atac”

Federatia Rusa si-a mutat cateva lansatoare de artilerie si rachete cu raza lunga de actiune in pozitie de tragere, amenintand astfel Ucraina, a declarat un oficial american citat de CBS News.

Potrivit sursei citate, cateva unitati rusesti si-au parasit zonele de asamblare – acele formatiuni bara la bara, vazute in fotografiile din satelit – si au inceput sa se deplaseze in „pozitii de atac”.

Consilierul pentru securitate nationala, Jake Sullivan, a avertizat duminica dimineata la „Face the Nation” ca presedintele rus Vladimir Putin ar putea da ordinele pentru o invazie „in mod esential in orice moment”.

Publicitate

„Am observat in ultimele 10 zile o accelerare dramatica a formarii fortelor ruse si a dispozitiei acelor forte in asa fel incat sa poata lansa o actiune militara in mod esential in orice moment”, a spus Sullivan. „Ar putea face acest lucru saptamana viitoare, dar, desigur, inca asteapta ordinea” de la Putin.

Sullivan a recunoscut ca exista o posibilitate clara ca Rusia sa lanseze un atac in regiunea Donbas din Ucraina, pentru a justifica o invazie si a spus ca SUA „vegheaza foarte atent”. In acest scenariu, serviciile ruse de informatii ar putea „conduce un fel de atac asupra fortelor proxy ruse din estul Ucrainei sau asupra cetatenilor rusi, iar apoi sa dea vina pe ucraineni”, a spus Sullivan duminica.

Sullivan a informat luni liderii Congresului despre cele mai recente evolutii in Ucraina.

Sambata, presedintele Biden l-a avertizat pe presedintele rus Vladimir Putin ca SUA „va raspunde decisiv si va impune restrictii rapide si severe”, in cazul in care Rusia invadeaza Ucraina.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.