Invazia rusa, ziua unsprezece. Noi sanctiuni pentru Federatia Rusa si pierderi grele ale ocupantilor

Principalele evenimente! Armata ucraineana respinge atacurile inamice si impiedica trupele de ocupatie sa avanseze adanc in tara .

Aparatorii ucraineni au rezistat invadatorilor rusi pentru a unsprezecea zi. Armata Federatiei Ruse a inceput sa se regrupeze pentru a continua ofensiva impotriva marilor orase, dar a suferit pierderi grele datorita Fortelor Armate ale Ucrainei. Intre timp, companiile continua sa inchida afaceri in tara agresoare – Visa si Mastercard au fost deja adaugate pe lista.

La Harkov, apararea antiaeriana a Fortelor Armate ale Ucrainei a distrus un avion de atac inamic SU-25, a declarat seful Administratiei Regionale de Stat Harkiv, Oleg Sinegubov, scrie ukraine.segodnya.ua

Publicitate

Bombardarea oraselor si a civililor a fost planificata de rusi in avans, dovada fiind documentele, planurile si hartile pilotilor capturati. Acest lucru a fost declarat de presedintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, in timpul unui mesaj video, citat de Ukrayinska Pravda.

Mii de persoane protesteaza impotriva invadatorilor, langa cinematograful Yunost. Oamenii au iesit in strada cu steaguri ucrainene si canta imnul national.

Primul convoi umanitar a plecat din Zaporojie spre Mariupol . Greutatea incarcaturii este de aproximativ 90 de tone, a informat canalul Reporter Ukraine Telegram .

De la inceputul razboiului declansat de Rusia in Ucraina, peste 11 mii de invadatori au murit deja pe pamantul ucrainean . Acest lucru este raportat de Statul Major al Fortelor Armate ale Ucrainei.

Seful Statului Major al Belarusului, Viktor Gulevich, si-a dat demisia. Pe retelele de socializare circula o fotografie cu declaratia generalului-maior din Belarus, care nu vrea sa lupte cu Ucraina.

In Bucha, invadatorii rusi au impuscat voluntarii care duceau mancare la adapostul de animale.

Oligarhii rusi isi duc averile in Emiratele Arabe Unite. Serviciile secrete ucrainene au ajuns la astfel de concluzii, a raportat Centrul guvernamental pentru Comunicatii Strategice si Securitate Informationala .

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.