Gest cutremurator, sacrificiu suprem! Un soldat ucrainean s-a aruncat in aer cu tot cu un pod pentru a opri inaintarea tancurilor rusesti

Gest cutremurator! Un soldat din fortele ucraineane si-a gasit sfarsitul dupa ce a aruncat in aer pe un pod pe care se oferise voluntar sa il mineze pentru a opri inaintarea coloanei de tancuri.

„In aceasta zi dificila pentru tara noastra, cand poporul ucrainean lupta cu ocupantii rusi din toate directiile, unul dintre cele mai grele locuri de pe harta Ucrainei a devenit trecerea din Crimeea, unde s-a intalnit un batalion de infanterie marina cu primii dusmani. Pentru a opri inaintarea coloanei de tancuri, s-a luat decizia de a arunca in aer podul auto Genichesky. Inginerul Vitaliy Volodimirovici s-a oferit voluntar sa indeplineasca aceasta sarcina. Podul a fost minat, dar nu a avut timp sa plece.

Din relatarile camarazilor sai, Vitaliy a luat legatura si a raportat ca podul a fost minat. Imediat a avut loc o explozie. Un frate de-al nostru a fost ucis. Fapta sa eroica a incetinit semnificativ avansarea inamicului, permitand unitatii sa se redisloce si sa-si organizeze apararea. Comandamentul Corpului de puscasi marini il vor decora post mortem pe Vitaliy Volodimirovici Shakun. Invadatori rusi, sa stiti, va arde pamantul sub picioare! Vom lupta pana vom muri! Cat suntem in viata vom lupta!” scrie in mesajul Statului major al Fortelor Armate Ucrainene.