Gabriela Firea a facut anuntul. Ce se intampla cu preturile in perioada urmatoare

Gabriela Firea a spus ca ”cetatenii si mediul de afaceri vor beneficia de protectie pentru cel putin 1 an de zile, iar cei care vor specula preturile vor fi supraimpozitati.”

„Stopam cresterile explozive de preturi. Cetatenii si firmele trebuie sa aiba protectie in fata liberalizarilor haotice. In forma finala a ordonantei de urgenta convenita in Coalitie, cetatenii si mediul de afaceri vor beneficia de protectie pentru cel putin 1 an de zile.

Cei care vor specula preturile vor fi supraimpozitati.Companiile care produc gaze naturale din subsolul romanesc vor vinde productia la preturi rezonabile pentru cetatenii romani.

In acelasi timp, Ministerul Finantelor a identificat resursele financiare necesare si a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populatiei si economiei nationale.

Mai mult, PSD considera ca plafonarea preturilor la energie si gaze naturale, care reprezentau peste 50% din cresterea inflatiei, va determina o stabilizare a preturilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumparare a populatiei.

Totodata, vom continua colaborarea cu partenerii din Coalitia de guvernare pentru o reglementare cat mai rapida in domeniul comertului cu carburanti si al asigurarilor auto, care sa determine o scadere a costurilor de transport si sa reduca astfel presiunea asupra inflatiei”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.