Fratii Dedeman, lovitura momentului! Au luat tot de la austrieci

Fratii Paval, din spatele companiei Dedeman, au reusit sa realizeze cea mai mare achizitie imobiliara din Romania in anul 2022. Ei au investit suma impresionanta de 377 milioane de euro in 7 cladiri detinute de grupul austriac CA Immo.

Conform sursei profit.ro, fratii Paval, proprietarii retailerului de materiale de constructii Dedeman, au cumparat cele 7 cladiri de birouri din Bucuresti de la investitorul austriac CA Immo, marind suma totala a investitiilor si asigurand iesirea acestuia din piata romaneasca.

Articolul continuă după reclame

Prin aceasta tranzactie, fratii Paval au urcat pe locul 2 in topul celor mai mari proprietari de spatii pentru birouri din Romania, dupa Globalworth, dupa ce la inceputul anului ocupau doar pozitia 5. In cursa pentru achizitionarea portofoliului imobiliar al CA Immo, fratii Paval au concurat cu grupul austriac Erste, sud-africanii de la Lion’s Head Investments, grupul ceh PPF si fondul ungar de investitii Adventum.

Publicitate

Conform zf.ro, primele trei cele mai mari tranzactii de anul trecut au fost achizitia de catre Romgaz a pachetului americanilor de la Exxon in Marea Neagra(1 miliard euro ), preluarea Ford Craiova de catre turcii de la Ford Otosan ( 700 mil euro ) si vanzarea portofoliului de birouri din Romania al CA Immo catre Paval Holding( 377 mil euro).

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.