Florin Piersic a implinit azi 88 de ani: „Astazi, eu Florin va spun celor care cititi aceste randuri”

Florin Piersic este unul dintre marii actori ai Romaniei, iar astazi, 27 ianuarie, a implinit varsta de 88 de ani.

Ce mesaj a transmis artistul pe o retea de socializare cu ocazia acestei zile.

Nu-i timp de nostalgii. Nu inca. Imediat e 27 ianuarie. In trei zile, se invarte „contorul” si varsta mea devine infinit-infinit, simbolul prieteniei si iubirii, adica 88. Ce tare mi se potriveste! Iubirea, Prietenia, Speranta, Bucuria, sunt cuvintele pe care pretuiesc cel mai mult pe lume si nu sunt doar niste…vorbe!

Am dat si am primit iubire de la voi toti,cei care imi sunteti alaturi cu gandurile voastre bune, cu prietenia pe care care mi-o aratati si care ma umple mereu de speranta unei alte zile, unui alt an plin de bucuria de a va vedea in sala de spectacol sau de a va sti in fata micului ecran. Cu ani in urma, pe scena Teatrului National in spectacolul „Dulcea pasare a tineretii”,ii spuneam partenerei mele Carmen Stanescu urmatoarea replica:”Lady, am dat oamenilor mai mult decat am primit de la ei”.

Publicitate

Astazi, eu Florin va spun celor care cititi aceste randuri: “Am dat oamenilor mult , dar am primit inzecit de la ei!” Da, da, este adevarat. Fara voi, fara aplauzele pe care mi le daruiti, fara mesajele pe care mi le scrieti, fara privirile voastre calde cand ne intalnim pe strada, as fi fost… sarac.

Pentru mine, asta e adevarata bogatie. Cea mai de pret. Daca in sala de spectacol,va vad uneori de pe scena inclinandu-va in fata mea, astazi e randul meu sa ma inclin in fata voastra. Si mai vreau sa stiti ca citesc tot ce imi scrieti si ca as vrea ca timpul sa fie mai lung, ca sa va pot respunde fiecaruia in parte. Norocul meu ca sunt mare … la propriu…, ca sa imi pot intinde bratele ca niste aripi, sa va pot imbratisa pe toti. Florin

Cine i-a furat inima marelui actor?

Au format in anii ’80 cel mai frumos cuplu de pe scena, iar colaborarea lor a fost dublata de iubire si de o atractie nebuna, care a nascut una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale acelor vremuri.

Articolul continuă după reclame

Actorul a marturisit ca „a trait un amor nebun“ cu Angela Similea.

„Cu Angela am fost intr-un amor nebun. Luni intregi am plecat cu ea in deplasari si era imposibil sa nu avem ceva, mai ales ca Similea era foarte frumoasa si dorita de toti. Era cel mai mare trofeu, cum ar fi Angelina Jolie acum. La inceput ne sicanam, apoi am inceput sa ne apropiem din ce in ce mai mult, ne mai si pipaiam, pana ne-am cuplat de tot. A fost o «lipitura» in toata regula, o poveste de dragoste frumoasa, de care, acum, imi aduc aminte cu placere“, a declarat Piersic.

Au realizat duete de exceptie

Florin Piersic o insotea deseori in turneele ei prin tara si impreuna au realizat duete de exceptie in emisiunile de divertisment difuzate de TVR. In 1983 au cantat impreuna piesa „Nufarul alb“, compusa de Marcel Dragomir pe versurile Teodorei Popa Mazilu. Tot impreuna au jucat si in musicalul „Corina“ de Edmond Deda, dupa „Jocul de-a vacanta“ de Mihail Sebastian. Actorul a recunoscut la un post TV din Chisinau ca a iubit-o pe Angela Similea. Totusi, nu s-a casatorit cu ea. Angela Similea era maritata pe atunci cu olandezul Jan Hilgen, iar Florin Piersic cu Anna Szeles.

„Avea o frumusete de Fat-Frumos”

Si Angela Similea a facut unele dezvaluiri in cartea biografica „Angela – cantec si ruga“, scrisa de Smaranda Jelescu.

„Florin era cu adevarat superb. Avea o frumusete de Fat-Frumos, departe de a fi efeminat. (…) Ceea ce am inteles eu repede langa el este ca «daca esti fluture» te-ai ars. Nu voiam sa ma ard… M-am straduit sa raman si eu o «lampa». Dar am creat un cuplu. Pe la televizor, in turnee. Mi-amintesc ca Anna Szeles, sotia lui, a suferit mult. Cel putin in meserie. Ei doi erau frumosi, erau talentati, dar, cand am intervenit eu, s-a intamplat un lucru la urma urmei normal. Adica, eram doi romani inalti, frumosi si celebri, eram un cuplu adevarat“, povestea in carte Angela Similea.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.