Florin Citu a demisionat. Cine este favorit pentru a deveni noul presedinte PNL.

Florin Citu a anuntat sambata ca si-a depus demisia din functia de presedinte PNL. Acesta spune ca nu-si va da demisia si din functia de presedinte al Senatului. „Acolo sunt alte discutii. Nimeni nu mi-a cerut demisia din functie”.

„Este clar pentru mine ca aceasta coalitie cu PSD a fost greu de digerat, nu a fost un lucru natural. Tot ceea ce am facut in aceasta functie, de cand am preluat functia de ministru al Finantelor, premier si aceasta functie de presedinte PNL, am luat decizii pentru binele Romaniei. Am spus ca sunt masuri, si daca eram ascultat astazi nu aveam aceste probleme, dar sunt masuri care vor avea efect de bumerang, stim foarte bine ca asa se intampla. Am corectat, cand am preluat guvernarea Romaniei in 2019, probleme care s-au acumulat intre 2017 si 2019. Din pacate, vad iarasi acelasi ritm”, a declarat Florin Citu in fata sediului PNL.

Acesta spune ca daca nu era coalitia guvernamentala cu PSD, ar fi continuat in functia de lider al PNL.

Publicitate

„Toti colegii am pornit la drum cu aceleasi obiective. Se pare ca eu am ramas fidel principiilor liberale”, a afirmat Citu.

Intrebat cum a ajuns sa fie singur la 6 luni dupa ce a primit sustinerea majoritatii liberalilor care l-au votat la Congres, Florin Citu spune: „Niciodata nu poti sa fii singur cand esti inconjurat de principii si valori liberale. Asa am intrat in politica si asa voi ramane mereu. Oamenii vin si pleaca. Principiile si valorile liberale raman intotdeauna langa mine.

„Intotdeauna sa ne pastram principiile si valorile liberale si atunci vom fi puternici. In momentul in care abdicam si ne ducem in spatele populismelor, acelor masuri doar pentru a avea o liniste…Stiti ca era un presedinte, Ion Iliescu, care voia liniste, atunci veti vedea ca lucrurile se vor inrautati. Cu colegii mei as fi vrut o discutie serioasa. Poate le-a lipsit curajul”, spune el.

Intrebat daca va colabora cu liderii de partid si cu Nicolae Ciuca, Citu spune: „Intotdeauna voi sustine toate acele masuri bazate pe principii liberale”.

Florin Citu spunea vineri ca este „dezamagit” de cererea liderilor liberali din tara de a se convoca o sedinta a Consiliului National pentru a schimba conducerea partidului. Acestia doresc sa se organizeze un congres in partid, insa convocarea este considerata nestatutara de Citu. El convocase o sedinta a Biroului Executiv pentru sambata, ora 12:00, unde dorea sa-si anunte demisia, insa nu a intrunit cvorum.

Si prietenul lui Florin Citu, Dan Vilceanu, a anuntat ca isi da demisia din functia de secretar general PNL si din cea de ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene, portofoliu responsabil de PNRR.

Intr-o sedinta a Biroului Executiv National convocata vineri de tabara anti-Citu, 42 de lideri PNL au decis organizarea unui Consiliu National duminica unde va fi stabilita data Congresului extraordinar pentru schimbarea conducerii de partid.

„Majoritatea membrilor Biroului Executiv si a presedintilor Birourilor Politice Judetene apreciaza ca Partidul National Liberal are nevoie de un management politic mai eficient in relatia cu organizatiile teritoriale. Scopul organizatiilor judetene este optimizarea coordonarii si indeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL.

Necesitatea unei schimbari se impune si datorita contextului geostrategic, existand situatii cand o decizie administrativa are nevoie de o sustinere politica rapida.

O situatie de criza impune masuri de criza, asa cum a fost nevoie ca Romania sa aiba o majoritate parlamentara solida, care sa consolideze abordarile responsabile si sa previna riscul unei crize politice artificiale”, arata un comunicat de presa transmis de purtatorul de cuvant al liberalilor, Ionut Stroe.

Conform surselor din partid, Nicolae Ciuca este favorit pentru a deveni noul presedinte PNL.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.