Zelenski, anunt de ultim moment: „Se pregatesc pentru noi lovituri puternice”

Volodimir Zelenski, presedintele ucrainean, sustine ca, in ciuda retragerii trupelor ruse din nord, situatia din estul tarii ramane una „extrem de dificila” fiind pregatit pentru o noua ofensiva a rusilor

„Inainte – batalii dificile. Este inca imposibil sa ne gandim ca am trecut deja toate testele. Dar cand va fi – toata lumea o va vedea. Toata lumea va simti ca pacea vine. Ocupantii isi retrag fortele in nordul tarii noastre. Retragerea este lenta, dar vizibila. Undeva sunt expulzati cu batalii. Undeva isi lasa pozitiile singuri.

In estul tarii noastre situatia ramane extrem de dificila. Armatele ruse se acumuleaza in Donbas, in directia Harkov. Se pregatesc pentru noi lovituri puternice. Ne pregatim pentru o aparare si mai activa”, a a ertizat liderul de la Kiev.

Publicitate

Zelenski a facut apel la cetateni sa ramana precauti in nord.

„Noi mergem inainte. Ne miscam cu grija. Si toti cei care se intorc in aceasta zona trebuie, de asemenea, sa fie foarte atenti. Este inca imposibil sa se revina la viata normala, asa cum a fost. Chiar si in zonele in care ne intoarcem dupa lupte. Va trebui sa asteptati. Asteptati ca pamantul nostru sa fie curatat. Asteptati pana cand veti fi siguri ca noi bombardamente sunt imposibile”, a mai spus presedintele ucrainean.

Presedintele icrainean a vorbit si despre situatia umanitara din orasul-port din sudul asediat Mariupol.

„Europa nu are dreptul sa reactioneze in tacere la ceea ce se intampla in Mariupolul nostru. Intreaga lume trebuie sa reactioneze la aceasta catastrofa umanitara”, a mai spus Zelenski.

Zelenski, avertisment pentru colaboratorii cu Moscova

„Mesajul meu pentru ei este simplu: responsabilitatea colaborarii este inevitabila. Daca acest lucru se intampla maine sau poimaine este o chestiune secundara. Principalul lucru este inevitabilitatea ca justitia va fi restabilita”, a spus liderul u crainean.

Zelenski a declarat ca Moscova a „amenintat angajatii intreprinderilor si autoritatile sa coopereze cu aceste persoane numite prin inselaciune”, insa a avertizat ca orice cooperare cu astfel de lideri va veni cu consecinte.

„Vor exista probleme pentru cooperarea cu ei sau cu ocupantii in mod direct. Acesta este ultimul avertisment”, a mai spus Zelenski.

„Sanctiunile functioneaza, dar trebuie intarite”

Intr-un interviu pentru Fox News, Zelenski a declarat ca sanctiunile economice impotriva Rusiei functioneaza, insa a spus ca ele ar trebui intarite.

„Sanctiunile functioneaza cu siguranta, iar Rusiei se teme cu siguranta de ele. I-a scos din zona de confort. Le scade economia. Dar se pune si intrebarea cat de bine functioneaza aceste sanctiunile. Le spunem liderilor Statelor Unite si europeni ca toata lumea trebuie sa lucreze impreuna rapid pentru ca aceste sanctiuni sa aiba un impact asupra oligarhilor, asupra presedintelui Rusiei si asupra tuturor partidelor si asupra tarii in general”, a spus Zelenski.

Presedintele Ucrainei a mentionat ca nu este dispus sa negocieze teritoriul ucrainean in schimbul unui acord de pace cu Rusia.

„Nu ne negociem teritoriul nostru. Deci problema integritatii teritoriale si a suveranitatii este in afara discutiei”, a mai spus Zelensky.

Liderul de la Kiev a refuzat sa confirme daca armata ucraineana a executat atacul aerian asupra depozitului de combustibil de pe teritoriul Rusiei.

„Imi pare rau ca nu discut niciunul dintre ordinele mele in calitate de comandant sef, lider al acestui stat. Sunt lucruri pe care le impartasesc doar cu fortele armate militare ale Ucrainei”, a spus Zelenski.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.