Minivacanta de Paste. Cate zile libere vor avea romanii

Bugetarii si angajatii din mediul privat vor avea o minivacanta de 4 zile, de Paste, Pentru Pastele catolic, liberele sunt in perioada 15-18 aprilie, iar pentru Pastele ortodox in perioada 22-25 aprilie. Cuprind, practic, Vinerea Mare, o sambata, prima si a doua zi de Paste.

Calendarul actualizat pentru 2022 – Sarbatori legale 2022.

Zile libere in 2022 sunt:

Publicitate

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou

24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Romane

22 aprilie — Vinerea Mare,

24 -25 aprilie — Paste ortodox 2022

1 mai — Ziua Muncii

1 iunie — Ziua Copilului

12 iunie (duminica) – Rusalii,

13 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii

15 august — Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie — Sfantul Andrei

1 decembrie — Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie, 26 decembrie — Craciunul

Potrivit prevederilor legale in vigoare, angajatii care sunt nevoiti sa lucreze inclusiv in zilele considerate libere, vor primi in plus la salariu, adica ziua lucrata va fi platita dublu, sau vor primi o compensare cu timp liber in urmatoarele 30 de zile. Angajatorii care nu acorda salariatilor timp liber in zilele nelucratoare sau care nu-i recompenseaza pentru munca in respectivele zile risca amenzi intre 5.000 si 10.000 de lei.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.