Fiul lui Joe Biden anchetat pentru probleme fiscale

Hunter Biden, al doilea fiu al presedintelui ales al Statelor Unite, se afla in centrul unei anchete federale privind „afacerile sale fiscale”

Procurorul general din Delaware investigheaza declaratiile fiscale ale lui Hunter Biden , fiul presedintelui ales al Statelor Unite. Hunter insusi a anuntat printr-o declaratie, evident pentru a preveni scurgerile si atacurile politice asupra tatalui sau.

Fiul lui Joe Biden anchetat pentru probleme fiscale

Nota arata ca ancheta priveste unele afaceri desfasurate in strainatate, in timpul ultimei campanii prezidentiale, care s-a incheiat cu victoria lui Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie. „Eu iau aceasta problema foarte in serios – spune Hunter – si sunt increzator ca o investigatie aprofundata va arata ca mi-am administrat afacerea in mod legal si adecvat, datorita si sfaturilor consilierilor fiscali profesionisti”. Hunter, in varsta de 50 de ani, este considerat cel mai vulnerabil personaj din clanul Biden. In timpul campaniei, Trump l-a acuzat pe oponentul democratic al de „operatiunile” lui Hunter in Ucraina, unde facea parte din consiliul de administratie al Burisma, o companie de gaze.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

In octombrie, New York Post a publicat un e-mail, recuperat, se pare dintr-un computer uitat de Hunter Biden . A fost un mesaj datand din 17 aprilie 2015, cand Joe era adjunctul lui Obama. Autorul textului este Vadym Pozharsky, pe care tabloidul din New York l-a definit ca „un executiv de top” al Burisma.

Pozharskyi scrie apoi: „Draga Hunter, iti multumesc ca m-ai invitat la Washington si ca mi-ai dat ocazia sa-l cunosc pe tatal tau si sa petrec ceva timp cu el”. Campania lui Biden a negat ca ar fi existat vreodata acea intalnire. Fostul numar doi al lui Obama a sustinut intotdeauna ca nu a facut niciodata nimic pentru a ajuta afacerea lui Hunter in Ucraina.

Nu intamplator Joe insusi, in urma cu cateva zile, a simtit nevoia de a garanta public ca „niciun membru” al familiei nu va prelua o functie publica sau nu va intreprinde vreo activitate in sectorul privat care ar putea fi experimentata ca un conflict de interese pentru noul presedinte american.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.