Este doliu si la Viscri, in judetul Brasov, dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul aparut pe casa lui Charles

Este doliu si la Viscri, in judetul Brasov, dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a. Pe poarta casei pe care Charles o detine in localitate a fost pusa o panglica de doliu si un mesaj.

„Suntem profund intristati de moartea Majestatii Sale. Suntem in ganduri si rugaciuni alaturi de Majestatea Sa Regala Regele Charles si de membrii Familiei Regale”, este mesajul afisat.

Viscri a devenit in ultimii ani una dintre cele mai cunoscute destinatii ale Transilvaniei. Odata cu interesul public al Printului Charles fata de aceasta zona, satul cu putin sub 500 de locuitori a schimbat eticheta necunoscutului cu cea a popularitatii, ajungand la aproape 50.000 de turisti in fiecare an.

Printul Charles a cumparat inainte de toate o casa in Viscri. Apoi a conturat o fundatie pe care o gestioneaza o romanca stabilita la Londra. Impreuna au dezvoltat proiecte aici si in imprejurimi, concentrate in principal pe componentele esentiale de patrimoniu ale zonei. Biserica Saxona Fortificata din Viscri a fost restaurata, la fel multe dintre locuintele medievale. Oamenii din comunitati au fost pusi in miscare prin diverse initiative. Au invatat tehnici traditionale de constructie, limba engleza, au fost sprijiniti sa isi transforme gospodariile in pensiuni sau sa isi vanda tesaturile. Dar mai ales au fost ajutati sa inteleaga cum stau lucrurile cu ecologia si valorile vechi, care le este valoarea