Durere fara margini! Un elev din clasa a XII-a a decedat la o zi dupa ce a iesit din izolare.

Durere fara margini! Un tanar din Havarna, care invata la Scoala Speciala Profesionala Ion Pilat din Dorohoi, a decedat marti seara dupa ce i s-a facut rau in camera sa de la internat. Tanarul iesise de 24 de ore din izolare, dupa ce a stat timp de 7 zile, fiind diagnosticat pozitiv la COVID 19.

Tanarul era elev in clasa a XII-a, la Scoala Speciala Profesionala Ion Pilat, din Dorohoi.

Acesta fusese infectat cu SARS-CoV-2, iar marti a iesit din perioada de izolare impusa de lege. Acesta s-a intors la scoala, insa spre seara i s-a facut rau si a cazut in camera, sub privirile colegilor, , noteaza Antena 3.

La fata locului a sosit imediat un echipaj medical care a inceput manevrele de resuscitare. In prima faza, medicii au reusit sa il stabilizeze si sa il transporte la Spitalul din Dorohoi. Acolo, insa, tanarul a intrat din nou in stop cardio-respirator.

Din primele informatii, se pare ca elevul era cunoscut cu afectiuni cardiace, suferind de o malformatie congenitala cardiaca netratata, iar coronavirusul i-ar fi agravat aceasta stare medicala.

Un test realizat in timpul manevrelor de resuscitare a aratat ca baiatul era infectat cu Covid-19, chiar daca el abia iesise din perioada de izolare si trecusera mai multe zile de la ultimul test care a iesit pozitiv.

Politistii au deschis o ancheta in acest caz pentru a putea stabili cu exactitate cauzele mortii tanarului.

Moartea sa va fi luata in evidenta drept deces COVID