Dosare penale in cazurile a 13 pacienti decedati la sectia ATI COVID

Au fost deschise dosare de ucidere din culpa in cazurile a 13 pacienti care au decedat la sectia ATI COVID a spitalului judetean Sibiu. Un fost asistent din spital a acuzat personalul medical in luna martie ca bolnavii respectivi ar fi decedat dupa ce au fost legati de pat si sedati cu substante extrem de puternice. In urma cercetarilor efectuate de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a rezultat ca bolnavii nu au fost omorati cu intentie, dar exista posibilitatea ca ei sa-si fi pierdut viata in urma unor neglijente medicale. Procurii continua cercetarile pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Acestia nu exclud posibilitatea ca decesele din ATI Sibiu sa fi survenit ca urmare a unor neglijente medicale, astfel ca s-a decis disjungerea a 13 dosare noi, pentru fiecare pacient decedat si continuarea cercetarilor pentru ucidere din culpa, dupa ce un cadru medical a spus: „Si eu am ucis”.

Procurorii din Sibiu s-au autosesizat in data de 8 martie, dupa ce aparitia unui articol in publicatia locala „Turnul Sfatului”, in care un fost angajat al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, din sectia de Terapie Intensiva, a povestit, sub protectia anonimatului, ca in ATI au fost omorati oameni in stare grava, cu COVID-19, si ca el insusi a ucis.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Dosare penale in cazurile a 13 pacienti decedati la sectia ATI COVID

Procurorii au retinut faptul ca personalul medical din cadrul Spitalului Clinic Judetean Sibiu – sectia ATI dedicata bolnavilor infectati cu virusul SARS-CoV-2, „cu intentie nu administreaza tratamentele corespunzatoare afectiunilor pe care persoanele internate pe sectia respectiva le au, ci le administreaza doar anestezice si sedative, aspect care duce la moartea marii majoritati a pacientilor astfel tratati”.

Un fost angajat de la ATI a marturisit ca bolnavii aflati in stare grava au fost legati de maini si de picioare, ignorati de cadrele medicale, sedati, astfel ca au murit sufocati

„Din materialul probator administrat in cauza nu a rezultat ca pacientii internati pe sectia ATI Covid a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu au decedat ca urmare a unor actiuni savarsite cu intentie directa sau indirecta de personalul medical al acestei institutii. Intrucat, din materialul probator administrat pana in prezent, nu a fost exclusa posibilitatea ca aceste decese sa fi survenit ca urmare a unor neglijente medicale, prin ordonanta din data de 2 decembrie 2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea incadrarii juridice a faptei sesizate din infractiunea de omor calificat in infractiunile de ucidere din culpa”, au anuntat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu.

Prin aceeasi ordonanta, s-a dispus disjungerea si formarea unui numar de 13 dosare, cate unul pentru fiecare pacient decedat pentru care in cauza s-a formulat plangere penala.

Procurorii mai spun ca in dosarele noi formate se vor efectua cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, conform competentei.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.