Domenico Arcuri: „Vaccinuri si pentru migranti. Aceleasi drepturi ca si italienii”

Comisarul a incercat sa abordeze tot ceea ce tine de campania de vaccinare pe care guvernul se pregateste sa o inceapa in prima runda de administrare inca din primul trimestru al anului 2021 . ” Daca termenele sunt respectate, cred ca pana in septembrie vom putea vaccina pana la 60 de milioane de italieni „, a spus Domenico Arcuri pentru Lucia Annunziata. Comisarul a mai mentionat ca planul include si doze de vaccin pentru imigrantii prezenti pe teritoriul italian.

202 milioane de doze in Italia

„ In ipoteza ca institutele de certificare europene si italiene vor furniza autorizatiile pentru comercializarea vaccinurilor, va fi posibil ca 202 milioane de doze sa ajunga in Italia din ianuarie pana in martie 2022 , daca se respecta programul planificat”, a explicat comisarul special.

202 milioane de doze ajung aproximativ pentru 100 de milioane de persoane care pot fi vaccinate potential. Avand in vedere dimensiunea populatiei italiene, guvernul va avea la dispozitie doze suplimentare pentru depozitare. O alegere fundamentala in legatura cu durata imunitatii conferite nu a fost inca definita. Domenico Arcuri a incercat sa clarifice domeniul scepticismelor legate de eficacitatea reala a vaccinurilor dezvoltate intr-o perioada atat de scurta de timp: „ Vaccinurile aprobate de Ema si Aifa vor fi eficiente „.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Toti locuitorii Italiei au posibilitatea sa se vaccineze

Din interviul cu Domenico Arcuri reiese ca planul de vaccinare se refera la oricine locuieste pe teritoriul italian si nu doar la italieni. ” Migrantii ? Toti oamenii care locuiesc in Italia, cu regulile care sunt stabilite, vor trebui sa aiba posibilitatea de a fi vaccinati, in limitele normelor ” , a spus el. Motivul este imunizarea turmei. ” Migrantii au drepturi egale cu cele ale cetatenilor italieni. Ar fi foarte important ca toti oamenii care traverseaza strazile noastre si care nu o fac clandestin, sa poata fi vaccinati „, a conchis comisarul.

Centrul de vaccinare pentru Italia va fi aeroportul militar din Pratica di Mar e. Vehiculele aeriene si terestre vor pleca de aici si vor ajunge la 1.500 de puncte de administrare distribuite in toata tara. „ Primele 300 de puncte de distributie pentru vaccinul Pfizer vor fi spitale ” , a explicat comisarul Arcuri. Campania de vaccinare va necesita o cheltuiala enorma de energie, precum si „ chemarea a peste 20 de mii de stagiari ”. In timpul interviului, Domenico Arcuri a multumit, de asemenea, regiunilor pentru angajamentul lor: „ Cele 300 de puncte de administrare a vaccinului au fost stabilite impreuna cu regiunile, ceea ce le multumesc”.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.