Doliu la Casa Regala a Romaniei: “Un exemplu de demnitate si rezistenta”

Casa Regala a Romaniei este in doliu dupa disparitia celei care si-a dedicat o viata intreaga Familiei Regale.

Simina Mezincescu, fosta sefa de protocol a Regelui Mihai I, a incetat din viata, miercuri, 26 octombrie, la varsta de 93 de ani.

Simina Mezincescu, un exemplu de profesionalism si distinctie

Anuntul decesului fostei sefe de protocol a fost facut de Casa Regala a Romaniei.

Publicitate

„Majestatea Sa Custodele Coroanei, Principele Consort, intreaga Familie Regala a Romaniei, dar si angajatii si colaboratorii Casei Majestatii Sale, au aflat cu profunda tristete de trecerea la cele vesnice a doamnei Simina Mezincescu, Comandor al Ordinului Coroana Romaniei si purtatoare a Crucii Casei Regale a Romaniei”, a transmis, miercuri, Familia Regala a Romaniei, intr-o postare pe Facebook.

Pentru Casa Majestatii Sale, Simina Mezincescu a fost „un exemplu de profesionalism si distinctie, si un model de urmat in intreaga activitate”.

Articolul continuă după reclame

„Iar pentru istoria Romaniei, Simina Mezincescu este un exemplu de demnitate si rezistenta in fata brutalitatii comunismului, si un om care, pastrandu-si curajul, speranta si energia, a putut sa contribuie, timp de mai multe decenii, la dezvoltarea pozitiva a societatii noastre. Simina Mezincescu lasa in urma pe fiica sa, doamna Yvette Fulicea, careia Majestatea Sa i-a transmis o scrisoare de condoleante. Odihneasca-se in pace intre cei drepti!”, a transmis sursa citata.

Cine a fost Simina Mezincescu

Nascuta cu numele Sanda Simina Sonia Caracas, la 4 noiembrie 1928, Simina Mezincescu a fost, potrivit Familiei Regale, „unul dintre acei oameni care, intr-o viata lunga si bogata, au tesut, prin energia, compasiunea, cunoasterea si curajul lor, parti ale istoriei tarii noastre”.

In perioada interbelica a fost cunoscuta drept una dintre primele noastre campioane la raliuri automobilistice. De asemenea, Simina Mezincescu a cultivat si relatiile culturale si economice oferite de ascendenta sa dintr-o veche familie aromana, fiind apropiata cu mari oameni de cultura din Romania

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.