Doliu in teatrul romanesc. S-a stins fosta sotie a actorului Victor Rebengiuc: „A fost prima mea dragoste”

Fosta sotie a actorului Victor Rebengiuc, Anca Veresti, a murit. Anuntul trist a fost facut de catre Uniunea Teatrala din Romania.

“Era o personalitate puternica ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie coplesitoare, un activ sustinator al Campaniei Artistii pentru artisti, in fiecare an donand celor aflati in nevoie”, au anunta reprezentantii UNITER.

Actrita Anca Veresti, prima sotie a lui Victor Rebengiuc, a murit, la varsta de 89 de ani.

„IN MEMORIAM ANCA VERESTI

(12 august 1933 – 8 februarie 2022)

UNITER afla cu tristete ca actrita ANCA VERESTI ne-a parasit.

O prezenta sobra, plina de demnitate, cu un suras abia vazut, ANCA VERESTI era o personalitate puternica ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie coplesitoare, un activ sustinator al Campaniei „Artistii pentru artisti”, in fiecare an donand celor aflati in nevoie.

Din 1956 pana in 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra Bucuresti. Au fost 33 de ani de daruire, de iubire de teatru. Dintre cele mai importante aparitii pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma in „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraundoux, Viola in „A douasprezecea noapte” de W. Shakespeare, Natasa in „Razboi si pace”, dupa Lev Tolstoi. Alte spectacole in care a jucat: „Sotul ideal” de Oscar Wilde, „Mamouret” de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos” de I.B.Prinstley.

Drum lin spre Lumina, Anca Veresti! Dumnezeu sa va ierte”, este mesajul postat pe Facebook.

Victor Rebengiuc, despre Anca Veresti: A fost prima mea dragoste

Intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, actorul spunea ca Anca Veresti a fost prima sa dragoste.

“Anca Veresti era colega mea din anul I de Institut, o fata extraordinar de frumoasa, cu reale calitati pentru teatru. A fost prima mea dragoste, amandoi eram foarte tineri atunci. La inceput a fost un amor platonic, dupa care ne-am casatorit. Mi-aduc aminte cu placere de perioada in care am fost impreuna. In toamna lui ’56, am dat amandoi concurs la Bulandra, am intrat si am fost colegi. Am si jucat impreuna in „Nebuna din Chaillot“, in „Un strugure in soare“, in „Sotul ideal“, in „Casuta de la marginea orasului“. Ce sa spun? Am iubit, am suferit, m-am despartit. Casatoria noastra a durat din ’60 pana in ’65, cand am divortat”, a declarat actorul pentru sursa citata mai sus.