Doliu in Biserica Ortodoxa Romana! S-a stins unul dintre cei mai iubiti preoti din Romania.

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana! Soferul care si-a pierdut viata, marti, in accidentul de pe „Drumul Mortii”, este parintele Tanasache. Acesta era unul dintre cei mai iubiti si apreciati profesori ai Universitatii Bucuresti.

Costea Tanasache, un renumit preot din Bucuresti, este conducatorul auto decedat pe „Drumul Mortii” E85. Parintele se afla in propriul sau vehicul, care a fost distrus intr-o coliziune cu un autocamion cisterna.

Barbatul decedat in tragicul accident de pe „Drumul Mortii” este preotul Costea Tanasache.

Publicitate

Marti, 11 iulie, in jurul orei 8.30, a avut loc un grav accident de circulatie pe DN2-E85, intre Buzau si Bucuresti. Un barbat aflat la volanul masinii sale personale, din motive inca necunoscute, a parasit directia de mers.

Intrand pe contrasens, s-a ciocnit cu un camion cisterna. Impactul a fost devastator.

Masina a fost complet distrusa. Cu toate ca pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Ialomita au intervenit rapid, inclusiv cu ajutorul unui elicopter SMURD, nu au putut face nimic.

Victima acestui tragic accident rutier este un renumit cleric din Capitala. Este vorba despre parintele profesor Atanasie-Tanasache Costea, preot al Bisericii Sfantul Ilie – Grant din Bucuresti. Acesta este si profesor la catedra de Teologie Sistematica si Arta Sacra a Universitatii Bucuresti.

Anuntul despre decesul parintelui a fost facut prin intermediul paginii de Facebook a postului Trinitas TV.

”Nu suntem vesnici! Viata omului este ca un vis! Trebuie sa ne pregatim in fiecare clipa! Parintele Atanasie-Tanasache Costea a trecut la Domnul in aceasta dimineata. Vesnica lui pomenire!”, scrie in mesaj.

Preotul Trusca Nicolae a scris un mesaj pe reteaua de socializare: ”In aceasta dimineata, parintele Atanasie-Tanasache Costea, profesor la Fac. de Teologie din Bucuresti, a trecut la cele vesnice in urma unui accident de masina. Acum doua luni ne-am intalnit la Techirghiol in fata chiliei parintelui Arsenie Papacioc. Dumnezeu sa-l ierte! Sunt foarte trist!”, a scris acesta pe Facebook.

Parintele Tanasache si-a dedicat intreaga viata calauzirii celor tineri

Parintele Atanasie Tanasache Costea s-a nascut in 1957, la Pechea, in judetul Galati. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti in 1984 si s-a casatorit cu presbitera Elena Costea. Au avut impreuna cinci copii.

A slujit ca preot la Parohia Smulti, din judetul Galati, apoi la Parohia „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din orasul Galati, unde a inceput sa se implice in lucrarea cu tinerii din ASCOR. In 1996, s-a mutat la Bucuresti, unde a devenit duhovnic pentru studentii de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” si profesor practicant in scolile Capitalei.

In 2007, si-a obtinut titlul de doctor in teologie cu teza „Dimensiunea spirituala ortodoxa a pedagogiei crestine”. In 2010, a fost numit paroh al bisericii „Sfantul Ilie – Grant” din Bucuresti.

Parintele Atanasie Tanasache Costea a fost un model de slujire si darnicie pentru tinerii pe care i-a indrumat spre cunoasterea lui Dumnezeu si a valorilor crestine. A scris mai multe articole despre relatia dintre educatie si spiritualitate, dar nu a urmarit sa avanseze in ierarhia bisericeasca sau academica, ci sa fie un pilduitor al credintei si al dragostei.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.