Diplomat rus, declaratii uluitoare: „Ne doare in cot de toate sanctiunile occidentale”

Se pare ca Rusiei nu ii pasa de eventualele riscuri ale unor sanctiuni occidentale in cazul invadarii Ucrainei, spune ambasadorul rus in Suedia, Viktor Tatarintev. „Ne doare in cot de toate sanctiunile lor”. Totodata, diplomatul da asigurari ca Moscova incearca sa evite un razboi, pentru ca este „ultimul lucru pe care il vor oamenii in Rusia”.

„Imi scuzati exprimarea, dar ne doare in cot de toate sanctiunile lor”, a declarat Tatarintev intr-un interviu difuzat sambata noaptea pe website-ul cotidianului suedez Aftonbladet, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Occidentalii se tem ca Rusia va invada Ucraina vecina si ameninta Moscova cu „sanctiuni dure” economice in acest caz.

„Ne-au fost impuse deja astfel de sanctiuni si intr-un sens ele au avut efecte pozitive asupra economiei si agriculturii noastre”, a mai spus diplomatul rus.

„Am fost capabili sa ne sporim exporturile. (De exemplu) Nu avem branza italiana sau elvetiana, dar am invatat sa fabricam branza rusa la fel de buna utilizand retete italiene sau elvetiene. Noi sanctiuni nu ar aduce nimic pozitiv, dar de asemenea situatia nu ar fi atat de grava cum spune Occidentul’”, a mentionat ambasadorul rus.

Potrivit acestuia, tarile occidentale nu inteleg mentalitatea rusa. „Cu cat Occidentul face mai multe presiuni asupra Rusiei, cu atat mai puternic va fi raspunsul rus”, a continuat ambasadorul.

Occidentul se teme ca Rusia va invada Ucraina dupa ce Moscova a desfasurat peste 100.000 de militari in apropierea frontierelor ucrainene.

„Este dorinta cea mai sincera a liderilor nostri politici. Ultimul lucru pe care il vor oamenii in Rusia este razboiul”, a adaugat Viktor Tatarintev.