Apel la 112 de la o fetita de 10 ani din Oradea, cu parintii surdo-muti

O fetita de zece ani din Oradea a dat dovada de multa iubire si responsabilitate atunci cand fratele ei mai mare a inceput sa se simta tot mai rau. Fetita a sunat la 112 si a cerut ajutor. Parintii copilei sunt surdo-muti.

Discutie operator 112 – fetita

Fetita: Alo, buna ziua. Fratelui meu ii este rau, este palid si a varsat de doua ori.

Operator 112: Cati ani are?

Publicitate

Fetita: 11.

Operator 112: Pe tine cum te cheama?

Fetita: M. E.

Operator 112: Cati ani ai?

Fetita: 10 ani.

Operator 112: Parintii tai sunt acasa?

Fetita: Da, dar sunt surdo-muti.

Operator 112: O sa vorbesc la ambulanta, ramai la telefon, sa nu inchizi.

Articolul continuă după reclame

Copila de 10 ani a asteptat legatura cu serviciul de ambulanta si le-a explicat cum se simte fratele ei, dar si unde locuiesc. Maturitatea fetei i-a impresionat pe cei de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale, care au laudat-o pe Facebook si i-au indemnat pe toti parintii sa-si invete copiii sa sune la 112 atunci cand au nevoie de ajutor.

Parintii fetitei au deficiente de auz si de vorbire, asa ca nu au putut apela 112.

Persoanele surdo-mute pot cere ajutor la numarul 113, doar daca s-au inregistrat anterior in baza de date a STS. Apoi, in caz de urgenta, suna la numarul de apel de urgenta, operatorul vede in sistem ca e vorba de cineva cu deficiente, inchide conversatia si trimite un mesaj celui care a apelat.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.