Din cauza situatie din Ucraina, Cehia declara stare de urgenta

Guvernul ceh declara stare de urgenta anticipand un aflux major de refugiati ucraineni.

Guvernul ceh a declarat de vineri starea de urgenta in asteptarea unui aflux major de refugiati ucraineni care fug de invazia rusa in curs.

„O implementam doar din motive tehnice, astfel incat sa putem face fata afluxului de refugiati”, a declarat miercuri prim-ministrul ceh Petr Fiala, in timpul unei conferinte de presa.

„In niciun fel acest lucru nu va afecta cetatenii cehi”, a adaugat el, potrivit CNN.

Starea de urgenta este stabilita pentru 30 de zile, dar ar putea fi prelungita de guvern daca va fi necesar.

Postul de radio independent din Rusia Echo of Moscow se inchide

Postul de radio independent al Rusiei „Echo of Moscow” a anuntat joi ca se va inchide in urma deciziei autoritatilor.

„Prin votul majoritatii consiliului de administratie al Echo din Moscova, a fost luata decizia de a lichida postul de radio si site-ul web al Echo din Moscova”, se arata intr-un comunicat pe site-ul sau.

La 1 martie, autoritatile ruse au luat masuri pentru a bloca site-urile web ale Echo of Moscow si al unui alt canal numit TV Rain si au scos din difuzare Echo of Moscow din cauza transmisiunilor despre razboiul din Ucraina.

Intr-o declaratie, procurorul general a acuzat Echo of Moscow si TV Rain ca au difuzat ceea ce a numit „informatii despre care se stie ca sunt false cu privire la actiunile militarilor rusi, in cadrul unei operatiuni speciale de protejare a Republicii Populare Donetk si a Republicii Populare Lugansk. .”

Procurorul general a spus, de asemenea, ca cele doua institutii au postat informatii despre care spune ca se incadreaza  „la extremism, violenta impotriva cetatenilor Federatiei Ruse, incalcari in masa ale ordinii publice si securitatii publice”.

Autoritatile din Rusia interzic mitingurile fara permis si pot lua in considerare difuzarea sau raportarea de informatii specifice despre mitinguri neautorizate ca organizare de proteste ilegale.