Denise Rifai a ramas fara cuvinte: „Demisia e pe masa”

Denise Rifai a avut ca invitat in emisiune pe Teodor Melescanu! Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe a declarat ca, prin prisma functiei sale de conducere avea toate informatiile necesare pentru a anticipa rezultatele alegerilor prezidentiale din 2014.

Acesta a marturisit ca pe lista celor care pierdeau se afla si Victor Ponta. Melescanu i-a recomandat sa nu mai candideze.

„A zis ca merge mai departe”, a spus Teodor Melescanu .

Publicitate

„I-am zis ca nu e bine sa candideze”

„Eu personal am avut o discutie cu Victor Ponta si socrul sau la Vila Lac 1 si i-am spus foarte clar si deschis ca nu poate fi ales si nu poate castiga alegerile pentru ca lucrurile stau altfel. Era un punct de vedere ca rezultat al informatiilor din toate partile.

In calitate de sef SIE stiam ca nu va castiga si i-am zis. A zis ca bine, vom merge inainte. I-am zis ca nu e bine sa candideze pentru ca nu va castiga. Sunt informatiile mele, nu sunt pentru televizor”, a povestit Fostul sef al Serviciului de Informatii Externe .

A fost Victor Ponta agent sub acoperire?

Denise Rifai a vorbit cu Teodor Melescanu despre zvonurile care s-au vehiculat in presa romaneasca despre faptul ca Victor Ponta ar fi fost agent acoperit intre 1997-2001. Aceste acuzatii au fost facute chiar de catre fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu.

Denise Rifai l-a intrebat pe Melescanu daca i s-a cerut sa „ii stearga urmele” lui Victor Ponta.

„Nu, pentru ca daca e vorba de agenti sub acoperire, nu-i cunosc, nu le stiu numele si nu stiu cine sunt. Potrivit legii, descoperirea unui ofiter de informatii este fapta penala. I-am facut lui Traian Basescu o scrisoare in care i-am prezentat toate prevederile legale. Cei acoperiti nu-i stie nimeni, decat o persoane care i-au luat in primire.

Altfel ar fi o mascarada cu ceea ce inseamna agentii acoperiti. Dansul mi-a raspuns, am mai trimit o a doua scrisoare cu elementele astea despre modul de functionare a serviciului, a mai cerut inca o data, deci scrisoarea a treia, trei scrisori am trimis, ultima data am fost personal cu ea si i-am zis ca daca sunt probleme demisia e pe masa”, a mai spus Melescanu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.