De ce sa pui otet in apa gainilor si puilor. Care este cantitatea corecta

Otetul adaugat in lichidul de baut al puilor si gainilor consolideaza starea lor de sanatate. Este esential sa subliniem de la bun inceput ca nu toate tipurile de otet sunt potrivite pentru gainile mature si puilor lor.

Mai exact, este recomandat sa utilizati exclusiv otet de mere. Ideal ar fi sa il preparati in propria locuinta, daca aveti capacitatea de a face acest lucru, mentioneaza Alexandra Vanesa pe platforma ei YouTube.

Otetul de mere este imbogatit cu vitamine si minerale, aceste substante fiind de un real ajutor pentru pasarile de curte.

Nivelul de aciditate al otetului de mere este crucial, deoarece functioneaza ca un antibiotic bland si natural. In cazul puilor, otetul adaugat in apa ii ajuta sa creasca in greutate mai rapid.

Publicitate

Otetul este extrem de benefic si in regimul alimentar al gainilor, mai ales atunci cand acestea se confrunta cu situatii stresante (cum ar fi canicula din vara, mutarea intr-un nou adapost etc.).

Beneficiile otetului de mere pentru gainile ouatoare

Datorita efectelor generale pozitive asupra organismului, otetul de mere creste eficacitatea oualor, ajuta la intarirea cojilor, intareste sistemul imunitar si, de asemenea:

neutralizeaza procesele inflamatorii;

sustine curatarea corpului;

Imbunatateste sistemul digestiv, sustine absorbtia elementelor benefice din alimente;

Articolul continuă după reclame

intareste functiile de aparare;

Neutralizeaza infectiile fungice;

accelereaza cresterea penelor;

Minimizeaza impactul stresului asociat cu modificarile de hrana, miscare etc.;

normalizeaza disbacterioza;

ajuta in lupta impotriva bolilor parazitare;

curata tractul respirator de secretia mucoasa;

Are un efect bactericid moderat.

Care este cantitatea potrivita de otet in apa pentru gaini?

Otetul trebuie amestecat doar in apa de baut a pasarilor, nu direct. Nu trebuie sa depasiti 2% otet in apa oferita gainilor (20 ml la un litru de apa).

Se poate administra timp de 3-5 zile pe luna.

Daca se ofera in cantitati prea mari sau pentru o perioada prelungita, otetul poate provoca arsuri la pasarile respective.

Nu se recomanda adaugarea otetului in apa daca recipientul este din metal.

Otetul de mere poate fi administrat in aceeasi masura si curcilor, ajutand la imbunatatirea texturii carnii. De asemenea, poate fi oferit si ratelor sau porumbeilor pentru un puf stralucitor, dar si pentru a spori imunitatea acestora.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.