David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber din Campionatele Europene de natatie.

David Popovici (17 ani) s-a retras din finala probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de Natatie.

Federatia Romana de Natatie a oferit si primele explicatii pentru retragerea campionului european de la probele de 100 si 200 de metri liber.

Explicatia pentru retragerea lui David Popovici din finala probei de 400 de metri liber

„Antrenorul Adrian Radulescu, impreuna cu staff-ul tehnic, au decis sa il retraga pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natatie seniori de la Roma. Programul incarcat din perioada urmatoare, consumul foarte mare care l-ar fi avut in finala si dorinta de a pregati cat mai bine participarea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competitie foarte puternica – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.

David Popovici va multumeste pentru sprijinul neconditionat de care a avut parte pe toata durata competitiei de la Roma si va asteapta mesajele de incurajare si la urmatoarele intreceri”, se arata in comunicatul publicat de Federatia Romana de Natatie.

Antrenorul Adrian Radulescu a oferit si primele declaratii dupa retragerea elevului sau din finala probei de 400 de metri liber.

“Obiectivul a fost sa ne verificam la un Campionat European de seniori in proba de 400 de metri liber, o proba importanta in primul rand pentru pregatirea celorlalte doua, unde rezultatele au fost cu adevarat stralucitoare, dar care a venit si cu oboseala. Pentru noi e la fel de importanta si competitia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Radulescu.

Inotatorul roman David Popovici a cucerit medaliile de aur in probele de 100 si 200 m liber la Campionatele Europene de natatie de la Roma. El a stabilit un nou record mondial (46 sec 86/100) la 100 si nou record mondial si european de juniori, precum si al competitiei (1 min 42 sec 97/100) la 200 m.