David Popovici, prima declaratie dupa victoria de la Roma: „Sunt unul dintre rechini acum!”

David Popovici a castigat a doua medalie de la Campionatul European de Natatie de la Roma. Dupa rezultate, sportivul roman a facut cateva declaratii.

David Popovici a castigat cursa cu timpul de 1,42:97 si a devenit campion european la proba de 200 metri liber.

„Sunt foarte satisfacut. Nu sunt in niciun caz dezamagit ca nu am batut timpul lui Phelps. Am un sentiment, nu prea stiu cum sa-l descriu… «Ahh, inca o sutime». Asta a fost primul gand.

Publicitate

Dar nu are nimic. Am tot timpul din lume. Phelps, cand a stabilit timpul, a facut si record mondial. Cu pasi mici si usor, usor ne indreptam in directia pe care o dorim.

Da, m-a obosit mai tare aceasta finala, fiind a doua proba din program. M-a obosit neobisnuit de tare.

Dar nu a fost cea mai grea cursa din viata mea. Cu siguranta a fost cea mai buna cursa la 200 de metri. Dar asta face parte din sport, din ceea ce facem noi”, a spus David Popovici.

Pe podium m-am gandit la toate steagurile Romaniei din tribuna, la lumea care tipa si ma aplauda”, a spus David potrivit Gsp.

Romanul a terminat cursa in 1:42.97, fiind doar al treilea sportiv care coboara sub 1 minut si 43 de secunde, dupa Paul Biedermann (1:42.00) si Michael Phelps (1:42.96).

L’Equipe: Popovici este singur pe planeta sa

David Popovici este singur pe planeta lui, au scris jurnalistii de la cotidianul L’Equipe.

„Este singur pe planeta lui. Medaliat cu aur cu record mondial la 100 m liber, romanul de 17 ani a dublat miza luni la 200 m liber. Castigator intr-un timp supersonic de 1’4297, a fost cu mult inaintea elvetianului Antonio Djakovic (la 263) si a austriacului Felix Auboeck (la 292). Nu a existat niciodata suspans in acesti 200 de metri. In frunte dupa primele doua viraje, a dat un adevarat spectacol in a doua parte a cursei pentru a triumfa cu usurinta. Si-a doborat propriul record mondial de juniori, precum si cel al campionatului european. Minunea din Romania devine al treilea cel mai rapid om din istorie dupa Michael Phelps si detinatorul recordului mondial german Paul Biedermann (1’42″00)”, au scris jurnalistii.

Federatia Europeana de Natatie a scris ca David Popovici a „comis-o” din nou si a reusit un nou record al competitiei.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.