Cutremur mediu in Romania, in aceasta dimineata. Seismul a fost resimtit in mai multe zone

Cutremur in Romania, astazi, 26 noiembrie 2023. Acesta a fost resimtit in mai multe zone din tara.

Un seism cu o magnitudine de 4,2 a avut loc duminica in zona Vrancea.

Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului informeaza ca la ora 5:38, s-a inregistrat in zona seismica Vrancea un cutremur de intensitate medie, avand magnitudinea de 4,2, la o adancime de 142,8 km.

Cutremurul s-a produs in imediata apropiere a urmatoarelor localitati: la 48 km vest de Focsani, la 63 km est de Sfantu-Gheorghe, la 64 km nord de Buzau, la 74 km est de Brasov si la 93 km nord-est de Ploiesti.

Publicitate

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 26 Noiembrie 2023, la ora 05:38:44 (ora locala a Romaniei), s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adancimea de 142.8 km.

Articolul continuă după reclame

Intensitate: II

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 48km V de Focsani, 63km E de Sfantu-Gheorghe, 64km N de Buzau, 74km E de Brasov, 93km NE de Ploiesti

Cea mai semnificativa miscare tectonica din acest an, inregistrata cu o magnitudine de 5,7, a avut loc pe 14 februarie in judetul Gorj, la o adancime de 6,3 kilometri.

Cand vine un cutremur asemanator celui din 1977 in Romania?

„In jur de 2040 este posibil sa avem in Romania un cutremur foarte mare. E greu sa spui cu exactitate, sa vorbesti despre o ciclicitate. Trebuie sa vorbesti despre saptamana, ziua, ora si anul. Nimeni nu este capabil sa spuna lucrul acesta cu exactitate.

Cutremurele noastre sunt puternic afectate de miscarea Africii. Aceste cutremure care sunt se intampla din cauza ca Africa se deplaseaza catre Nord. Marea Mediterana va disparea in cateva sute de mii de ani”, a spus Gheorghe Marmureanu, pentru FANATIK.ro.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.