Alerta ANM. Cod Rosu de viscol. Meteorologii au anuntat care sunt zonele afectate de fenomene extreme

Alerta METEO. Administratia Nationala de Meteorologie(ANM), a emis noi coduri de vreme severa.

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD ROSU

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 16:00

Publicitate

Fenomene vizate: intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 90…100 km/h, viscol, vizibilitate redusa spre zero

Zone vizate: judetele Constanta, Tulcea, Galati si Braila

In judetele Constanta, Tulcea, Galati si Braila vor fi intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 90…100 km/h, va fi viscol si vizibilitatea va scadea spre zero.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, temporar viscol

Zone afectate: conform textului si hartii

In vestul si sudul Olteniei, jumatatea sudica a Munteniei, local in Transilvania si in jumatatea de nord a Moldovei vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 50…65 km/h si pe arii restranse va fi viscol si vizibilitate scazuta.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 10:00 – 26 noiembrie, ora 20:00

Articolul continuă după reclame

Fenomene vizate: viscol

Zone afectate: estul si nord-estul Munteniei, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei, precum si Carpatii Meridionali si de Curbura

In intervalul mentionat in estul si nord-estul Munteniei, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei va ninge si va fi viscol. Vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale in general de 85…90 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

In Carpatii Meridionali si de Curbura vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale de 90…110 km/h, va ninge si va fi viscol iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 20:00 – 27 noiembrie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificari ale vantului, temporar zapada viscolita

In Moldova, Dobrogea, sudul si vestul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va avea intensificari, cu viteze de 55…65 km/h. In Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali, iar la inceputul noptii si pe litoral si in Delta Dunarii, vor fi rafale in general de 70…80 km/h. In estul si sud-estul teritoriului, precum si la munte zapada depusa va fi viscolita, iar temporar vizibilitatea va fi redusa.

Nota: Temperaturile minime vor fi negative in toate regiunile si local se va forma ghetus.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.