Cum va fi vremea de Craciun si Anul Nou. Meteorologii au schimbat radical prognoza

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta posibile ninsori de sarbatori. Meteorlogii au schimbat, de curand, prognoza. Conform specialistilor, nu vom avea zapada prea curand.

Cum va fi vremea de Craciun si de Anul Nou

Din cauza deplasarii unui val de aer cald, care a avut loc zilele acestea din Africa de Sud, atat Romania, cat si intreaga Europa, au trecut printr-o perioada extrem de calda. Acesta este motivul temperaturilor crescute care s-au inregistrat in aceasta perioada, fata de cele estimate, in mod normal, pentru aceste luni ale anului.

Astfel, prima jumatate a lunii temperaturile vor fi extrem de ridicate, iar precipitatiile vor fi extrem de putine.

Publicitate

„Nu va fi prea curand (zapada – n.r.), pe de o parte din cauza faptului ca nu vor fi precipitatii in urmatoarea perioada, iar daca ar fi sa fie precipitatii, temperaturile sunt oricum foarte ridicate si nu va fi zapada.”, a declarat meteorologul Mirela Polifronie, potrivit Antena 3.

Cum va fi vremea de sarbatori

Potrivit informatiilor oferite de meteorologul Mirela Polifronie, in aceasta perioada avem parte de recorduri de temepratura. Majoritatea sunt influentate si de valul de aer cald despre care mentionam anterior. Un alt record ar fi cel al precipitatiilor scazute, mai ales sub forma de ninsoare, recorduri care ar putea fi in decembrie si ianuarie 2023.

„Intr-adevar, in ultima vreme, ne confruntam cu numeroase recorduri, atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere al precipitatiilor, de asemenea, vorbim de o frecventa destul de ridicata, chiar si pe teritoriul Romaniei, a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice, asa cum am avut si-n aceasta vara.

Ma refer la grindina, vant, in special vijelie, acele intensificari de scurta durata ale vantului. Revenind la recorduri, fiecare luna aduce cate un record. Chiar si luna octombrie 2022 a adus numeroase recorduri, mai ales inceputul lunii. Si la noi in tara, am avut cateva recorduri, pe parcursul acestei luni.

Am avut la Slatina 25 de grade Celsius, cand, in mod normal, ar trebui sa avem maxime pana la 17 – 18 grade pentru sudul teritoriului. Pe de-o parte China s-a confruntat cu cele mai ridicate temperaturi, undeva la 40 de grade, iar in Grecia au fost cele mai coborate temperaturi, chiar sub zero grade.”, a spus meteorologul ANM.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.