CTP, reactie dura dupa ce Putin a atacat Ucraina: „Nimeni nu poate prevedea pana unde va merge fostul kaghebist”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu reactioneaza dur dupa ce Rusia a declansat atacul asupra Ucrainei. Jurnalistul il numeste pe Vladimir Putin ”Fűhrerul de la Kremlin”.

Nimeni nu poate prevedea pana unde va merge Fűhrerul de la Kremlin

Putin n-a vrut sa negocieze nimic, niciun moment. Totul a fost un teatru, atacarea Ucrainei fiind de mult stabilita ca obiectiv. Cam de cand Putin a ajuns dictator al Rusiei acum 22 de ani. Ba chiar si mai devreme.

Putin este urmasul direct, mostenitorul autorilor loviturii de stat de la Moscova din august 1991, condusi de seful KGB Kriucikov, care viza mentinerea unei URSS amenintata cu disparitia sub Gorbaciov. Nu au reusit atunci, Putin incearca acum refacerea URSS si a sferei sale de influenta.

Sanctiunile internationale asupra Rusiei nu il vor opri nicidecum.

Asigurarile pe care le-am auzit si le auzim cu privire la securitatea Romaniei devin in acest moment optimiste, nu realiste. In discursul de lansare a atacului, Putin a amenintat tarile care vor sprijini direct sau indirect Ucraina cu consecinte „cum n-au mai trait niciodata”. Nimeni nu poate prevedea pana unde va merge fostul kaghebist. Dincolo de calculul rece, militaro-strategic si politic al agresiunii rusesti, exista si o doza de nebunie in comportamentul Fűhrerului de la Kremlin. Sau geniului de la Kremlin, potrivit lui Trump.

Spun Fűhrer, intrucat ce vedem arata ca blitz-krieg-urile lui Hitler de la inceputul celui de-al doilea razboi mondial, incheiate cu atacarea Poloniei.

Prin urmare, putem sa recitim intrebarea din finalul articolului pe care l-am publicat aseara, adica „Daca Romania n-ar fi in NATO, cam cat timp i-ar lua lui Putin pana sa ocupe cel putin Delta Dunarii si litoralul romanesc al Marii Negre, decretat imperialist amenintator pentru portavionul terestru rusesc Crimeea?”, facand abstractie de propozitia „Daca Romania n-ar fi membru NATO”, a scris CTP, pe facebook.