Cristian Popescu Piedone, primele declaratii dupa iesirea din inchisoare: „M-am rugat la El, sa faca dreptate. Din pacate am raspuns pentru…”

Cristian Popescu Piedone a iesit din inchisoare si a facut primele declaratii.

”Pierdusem speranta, dar nu pierdusem speranta in Dumnezeu. Am mai spus ca mai sus de aceasta instanta mai exista decat Dumnezeu. M-am rugat la El, sa faca dreptate. Pana la inalta curte nu am avut parte decat de acele culoare, de acei scheleti in dulap. Iata, astazi, justitia prin ICCJ, si nu o spun, exista o speranta in Romania pentru dreptate.

In 30 de ani de administratie sa-mi zica mie cineva ca e fata mare, nu exista. Fiecare cu pacatele lui, din pacate am raspuns pentru pacatele altcuiva. Primul primar al tarii, i-am cerut gratierea lui, nu mie, care a semnat ca primarul. Nu voi cere, si asa statul e dator, mai vin si eu sa-i cer, ce? Voi fi repus in functie, imi voi duce sectorul pana la capat, ma voi gandi ce voi avea de facut in viitorul meu, dar a ma bate cu trecutul imi ard prezentul. Nu am varsta si timpul necesar. Nu stim niciunul dintre noi daca ne sculam, cu ea am intrat cu ea am iesit (n.r. cu o cruce).

Publicitate

Conditiile din inchisoare? Sa stiti, cum am declarat-o ca plec cu onoare, demnitate si curaj si fruntea sus ca stiu ca-s nevinovat. M-am eliberat, nu m-am incarcerat. Conditiile din inchisoare, nu vreau sa ajunga nimeni aici. Esti respectat daca respecti. Am iesit la munca, am cosit, nu am avut probleme, nu am stat cum zic altii. Mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri. Am facut cursuri de horticultura, trebuia sa-i invat pe oameni sa planteze si ei plante.

Daca copiii mei erau acolo in acea seara si mureau, sustineam in continuare ca-s nevinovat. Le inteleg furia, ce s-a schimbat pana astazi? Bun, rudele au fost despagubite, banii inlocuiesc un mort, un copil? Nu am nevoie de bani, nu am nevoie sa dau statul in judecata. S-a intamplat, am iesit”, a declarat Piedone.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis recursul in casatie in dosarul Colectiv. Decizia este definitiva. Acesta se afla in penitenciarul Jilava inca de anul trecut si avea de ispasit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare. Procurorii au concluzionatca fapta nu exista, iar fostul primar a stat degeaba in inchisoare in ultimul an.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.