Cristian Popescu Piedone iese din inchisoare! Fostul primar a fost ACHITAT

Cristian Popescu Piedone a fost achitat. Fostul primar al Sectorului 5 va fi eliberat din inchisoare dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis recursul in casatie in dosarul Colectiv. Decizia este definitiva. Acesta se afla in penitenciarul Jilava inca de anul trecut si avea de ispasit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare. Procurorii au concluzionatca fapta nu exista, iar fostul primar a stat degeaba in inchisoare in ultimul an.

Pe 12 mai 2022, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe fostul primar Cristian Popescu Piedone la o pedeapsa de 4 ani cu executare in dosarul Colectiv. Edilul a fost incarcerat la penitenciarul Jilava.

Decizia instantei:

Dosar 17008/3/2016

Publicitate

Respinge, ca nefondate, recursurile in casatie formulate de inculpa?ii Matei George Petrica, Anastasescu George Alin, Nita Cristian Mihai ?i Radu Antonina impotriva deciziei penale nr.566/A din data de 12.05.2022, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala in dosarul nr. 17008/3/2016. Obliga recurentii inculpati Matei George Petrica, Anastasescu George Alin, Nita Cristian Mihai ?i Radu Antonina la plata sumei de cate 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. II. Admite recursul in casatie formulat de inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone impotriva aceleiasi decizii. Caseaza, in parte, decizia atacata, numai in ceea ce priveste solutia de condamnare a inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, desfiintand in aceleasi limite si sentinta penala nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala in dosarul nr. 17008/3/2016 si, in rejudecare:

In temeiul art. 448 alin. 1 pct. 2 lit. a si alin. 3 Cod procedura penala, cu referire la art. 396 alin. 5 Cod procedura penala, raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala, achita pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 13/2 din Legea nr. 78/2000 (autorizatia SC Colectiv Club SRL). Inlatura dispozitia privind obligarea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone la plata cheltuielilor judiciare catre stat.

Anuleaza formele de executare emise in baza sentintei penale nr. 1897 din data de 16.12.2019, pronuntata de Tribunalul Bucuresti-Sectia I Penala in dosarul nr. 17008/3/2016, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 566/A din data de 12.05.2022, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I Penala in acelasi dosar privind pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone si dispune punerea de indata in libertate a acestuia, daca nu este arestat in alta cauza.

Cheltuielile judiciare ocazionate de recursul in casatie declarat de acest inculpat raman in sarcina statului. Onorariile cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu pentru recurentii inculpati si intimatii inculpati, in suma de cate 680 lei, raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 21 iunie 2023.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.