Cine este tanarul care ar fi provocat tragedia din judetul Iasi.

Un accident grav a avut loc in aceasta dimineata in judetul Iasi. Soferul autocamionului care ar fi provocat tragedia, in care si-au gasit sfarsitul sapte persoane, avea 30 de ani si urma sa se casatoreasca in curand

Cine este tanarul care ar fi provocat tragedia din judetul Iasi

In urma accidentulu, 7 persoane si-au pierdut viata.

Cel care ar fi si provocat accidentul, implinise recent 30 de ani si urma sa se casatoreasca.

Soferul camionului care a produs accidentul, Radu Andrei, implinise in urma cu o luna 30 de ani si urma sa se casatoreasca. Potrivit Ziarul de Iasi, tanarul locuia in localitatea Dumesti, unde recent isi achizitionase un teren. De obicei lucra in Anglia, dar pentru o scurta perioada de timp s-a intors in tara si s-a angajat la o firma din judet. Tanarul era nemultumit de salariul din tara si le-ar fi spus prietenilor ca urmeaza sa plece din nou in strainatate ca sa stranga bani pentru nunta.

Nu a mai apucat, insa, sa faca nimic din ce si-a propus, deoarece in prima zi a lunii februarie s-a intamplat nenorocirea care i-a curmat firul vietii.

Sapte persoane au decedat in urma impactului.

Cine sunt cele 7 victime ale accidentului din Iasi

Cele 6 victime din autoutilitara, care proveneau din doua sate ale comunei Bals, langa Targu Frumos, lucrau in constructii si mergeau la serviciu, in Iasi. Soferul autoutilitarei, Constantin P., avea doi copii.

„Apelul la 112 ne anunta inainte de ora 7 de accidentul cu victime multiple, implicate persoane din 3 autovehicule dintre care o ambulanta de la SAJ Iasi. Au fost trimise initial patru echipaje acolo. S-a suplimentat apoi cu inca trei echipaje, mai multi medici, mai multi asistenti si paramedici. Au fost gasite initial 6 persoane inconstiente.

S-au evaluat, s-a inceput resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A saptea persona, soferul dubitei a fost si el gasit in stop, prin trauma. S-a efectuat resuscitarea aproape o ora. Din pacate nu a raspuns, astfel incat bilantul deceselor la acest accident este de sapte persoane decedate, din doua autovehicule, la locul accidentului.

Cei trei din ambulanta erau stabili. Prima care a fost adusa la Iasi, la maternitate a fost gravida, care era stabila hemodinamic. Apoi soferul ambulantei si asistenta au fost preluati de echipajele noastre si se afla in UPU. Sunt stabili, constienti, cateva contuzii. Vor fi evaluati, speram sa nu aiba nevoie de interventie chirurgicala ortopedica sau de internare si evolutia lor sa fie una favorabila. Din pacate, energia cinetica in momentul impactului a produs leziuni extrem de severe, la nivelul tuturor segmentelor la cei sapte implicati si decedati in acest accident”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoesu, coordonator SMURD/UPU Iasi.

Ce spun criminalistii

Criminalistii, prezenti la locul impactului, au oferit noi detalii din ancheta.

Potrivit expertilor, este posibil ca o roata a autocamionului sa fi explodat in timpul mersului, producand derapajul in curba.

Reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri au precizat ca in zona impactului carosabilul ar fi fost uscat, fara polei.

Mesajul MAI pentru soferi

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne au transmis un mesaj soferilor romani, pe pagina oficiala de Facebook.

“In doar cateva secunde 7 persoane si-au pierdut viata! Va rugam insistent! CONDUCETI PREVENTIV! Asigurati-va temeinic atunci cand intrati in depasire! Atentia trebuie sa fie la drum, nu la telefonul mobil!

Nu circulati peste viteza legala admisa, nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante interzise!

Nu uitati ca nu sunteti singurii participanti la trafic, iar soselele nu va apartin! Teribilismul vostru poate face ca aceasta imagine sa fie ultima amintire a familiei despre voi!”, au transmis reprezentantii MAI.