Cine este, de fapt, barbatul din Arges care si-a macelarit familia. Cum a reactionat cand a fost arestat

Un barbat cu afectiuni psihice din judetul Arges, care locuia cu familia, si-a ucis cu brutalitate cinci rude: parintii, sora, fratele si nepoata de cinci ani. Jandarmii l-au prins intr-o padure, la scurt timp dupa ce cumnatul sau a descoperit crima. Agresorul a recunoscut totul si va fi supus unui examen psihiatric. Procurorii vor stabili astfel daca avea sau nu discernamant.

Crima multipla a fost anuntata la 112 de cumnatul principalului suspect. Barbatul a ajuns acasa de la serviciu si si-a descoperit sotia, fiica, socrii si cumnatul fara suflare.

Laurentiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Arges: „Faptuitorul a relatat liber despre aceste fapte pe care le cercetam. Asupra faptuitorului care a fost gasit cand fugise in padurea de langa au fost gasite cutite si alte obiecte taietoare. Din cercetare exista prezumata o anumita succesiune a uciderii victimelor ceea ce ar nuanta un plan bine stabilit”.

Cine este criminalul din Bascov. Primele imagini cu barbatul

Barbatul care ar fi responsabil de fapta de o violenta extrema are 53 de ani.

„Sunt cinci cinci victime, in doua imobile diferite, aflate la aceeasi adresa. Doi bunici, copiii acestora si o nepoata, o fetita in varsta de 5 ani. La acest moment nu exista dificultati probatorii, tinand cont de depistarea rapida a suspectului”, a declarat procurorul din Arges.

Seful serviciului de Medicina Legala din Arges, Dan Manu, a declarat ca cele cinci victime au fost ucise cu pietre de diferite dimensiuni si alte „obiecte taietoare”.

Dan Manu – conferentiar universitar, medic-sef legist la Serviciul Judetean de Medicina Legala Arges: „E ceva inimaginabil si e greu de crezut, socant chiar ca in zilele noastre o persoana in stare de libertate, cel mai probabil – eu spun ca cert, dar probele materiale vor vorbi – cu o tulburare psihica a putut sa faca aceste gesturi necugetate”.

Victimele au fost gasite in camere, in locuri diferite, cu exceptia mamei si a fetitei. Autopsiile urmeaza sa fie facute miercuri.

Dan Manu – conferentiar universitar, medic-sef legist la Serviciul Judetean de Medicina Legala Arges: „Cu pietre de diferite dimensiuni si obiecte (n.r – ar fi fost ucise victimele). Au fost gasiti in camere toti. E dramatic, si mie imi este foarte greu sa vorbesc. Fiecare victima e intr-un loc diferit cu exceptia mamei si a copilului.

Cred ca toti cinci au fost surprinsi si evenimentele cred ca au avut loc seara pana spre dimineata”.

Potrivit sefului Serviciului de Medicina Legala din Arges, autorul crimelor primeste tratament si este in evidenta unui medic psihiatru din Pitesti.

Dan Manu: „Autorul este pe tratament, asa a spus. Este examinat pentru a sti cu certitudine ce a fost. Nu am facut o anamneza, dar era dispus la dialog. Era la un medic psihiatru celebru din Pitesti, era in evidenta, i-a prescris un tratament”.

La scurt timp de cand s-a dat alerta, suspectul a fost prins de jandarmi intr-o padure din apropierea casei familiei. Barbatul era sub tratament psihiatric de mai multa vreme, dar familia a preferat sa il ingrijeasca acasa.

Ruda: „Nu s-a manifestat niciodata.”

Gheorghe Nedelea, viceprimarul comunei Bascov: „Avea un handicap accentuat psihic, dar n-arata. Era un om, mie mi se parea un om normal. Ce s-a intamplat aici e oribil”.

Specialistii atrag atentia ca pacientii cu afectiuni psihice sunt imprevizibili si, daca nu sunt supravegheati sau daca nu isi iau tratamentul, pot fi usor scapati de sub control.

Ovidiu Alexinschi, medic psihiatru la Institutul Socola: „Sunt foarte multe cai prin care pacientii pot fi ajutati si pot fi inserati psihosocial si medical. Din cauza saraciei, foarte multe familii fie n-au bani sa ajunga la medic daca sunt in mediul rural, fie nu-si urmeaza tratamentul prescris de medic”.

Barbatul care si-a ucis familia va ajunge in fata unui psihiatru care va stabili daca avea discernamant in momentul in care si-a atacat rudele. In functie de decizia psihiatrului, barbatul va raspunde sau nu penal.