Cine e romanca ucisa de cel mai rapid rechin din lume. Isi cumparase doua sejururi in Egipt

Romanca atacata si ucisa de un rechin in Egipt este o femeie din Suceava. Femeia isi cumparase doua sejururi in Egipt, pentru o vacanta mai lunga, sustine sursa citata.

Potrivit svnews.ro, femeia era angajata a Administratiei Judetene a Finantelor Publice Suceava. Femeia se afla in concediu in Hurghada si a murit la mica distanta unde o austriaca de 68 de ani a fost omorata, aparent, de acelasi rechin.

Este vorba o angajata a Administratiei Judetene a Finantelor Publice Suceava, Roxana Donisan. Aceasta se afla in concediu in statiunea egipteana Hurghada. Atacul rechinului a avut loc pe aceeasi plaja de la Marea Rosie unde a fost atacata si cealalta femeie care a murit, o austriaca in varsta de 68 de ani.

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, duminica seara, pentru Stirile ProTV, faptul ca o romanca aflata in vacanta in statiunea Hurghada, Egipt, a fost ucisa de un rechin.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza ca Ambasada Romaniei la Cairo a fost notificata telefonic, la data de 3 iulie a.c., de catre agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetatean roman de sex feminin aflat in vacanta in statiunea Hurghada, Egipt.

In acest context, reprezentantii ambasadei au intreprins demersuri, in regim de urgenta, pe langa autoritatile competente egiptene in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii decesului.

Potrivit informatiilor transmise de autoritatile competente egiptene, in urma investigatiilor realizate, a reiesit ca decesul cetateanului roman s-a produs in urma unui atac al unui rechin.
Reprezentantii Ambasadei Romaniei la Cairo au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile romane competente pentru identificarea, de urgenta, a familiei din Romania a persoanei decedate, fiind transmise condoleante pentru pierderea suferita si oferite informatiile necesare cu privire la repatrierea trupului neinsufletit pentru a fi inmormantat in Romania”, a transmis MAE.

Roxana Donisan a fost ucisa de cel mai rapid rechin din lume

Roxana Donisan nu a avut nicio sansa sa se salveze. Rechinului Mako, despre care autoritatile egiptene spun ca a omorat-o pe femeie, isi ataca prada cu o viteza uluitoare.

Mako este numit si rechinul mackerel si are lungimea corpului de pana la 4,3 metri, iar femele sunt mai mari decat masculii. Este considerat cel mai rapid rechin din lume si poate atinge o greutate de pana la 600 de kilograme.

Rechinul Mako vaneaza observandu-si prada. El are un simt impresionant, de la foarte mare distanta. Acesta se napusteste asupra prazii cu o viteza care variaza intre 50 km/h si peste 75 km/h.