Ce trebuie sa mananci de Revelion ca sa-ti mearga bine tot anul. Ce tip de peste trebuie sa consumi

Se spune ca nu ar trebui sa lipseasca pestele de pe masa de Revelion. Pescarii din Marea Neagra au o recomandare pentru un tip de peste care, consumat in noaptea dintre ani, poate aduce noroc in anul 2023.

De ce e bine sa consumi peste de Revelion?

Este considerat benefic sa consumi peste de Revelion deoarece, conform traditiei, acest lucru poate ajuta la evitarea problemelor si a dificultatilor intampinate in viitor. Este important si cum se aseaza pestele pe farfurie, deoarece trebuie sa fie intreg pentru a aduce noroc.

Pescarii din Marea Neagra recomanda consumul de calcan, un peste plat si gustos care se prinde in apropiere de tarm. Daca il mananci in noaptea dintre ani aduce noroc in anul viitor. Desigur, calcanul este un peste mai scump, dar unii pescari sustin ca asigura bunastare in tot anul.

„Daca vrei sa-ti mearga bine tot anul, mananci calcan”.

Cum alegi cel mai bun peste?

Un peste proaspat are ochii limpezi, curati si bombati, nu adanciti in orbite. Solzii se desprind usor de pe el, iar gura este inchisa.

In cazul in care gasiti la pescarii peste acoperit cu mucus urat mirositor sau branhii sunt de culoare cenusie sau bruna, evitati sa cumparati alimentul din acel acel loc, deoarece este alterat si poate reprezenta un pericol pentru sanatate. Totodata, la pestele alterat spinarea este moale, iar atunci cand o apesi cu degetul urma nu dispare.