Ce titluri vor purta copiii lui Harry si Meghan dupa moartea Reginei si urcarea pe tron ​​a lui Charles

Copiii lui Harry si Meghan au dreptul la titlul de ASR, cu exceptia cazului in care Charles modifica protocoalele.

Moartea Reginei inseamna ca fiul ducelui si al ducesei de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, este acum print din punct de vedere tehnic – un titlu despre care mama lui, Meghan, sugerase ca i-a fost refuzat din cauza rasei sale.

Sora sa mai mica, Lilibet „Lili” Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi printesa dupa moartea reginei si urcarea pe tron ​​a bunicului ei, Printul de Wales.

Publicitate

Meghan vorbise in timpul unui interviu de anul trecut cu postul american de televiziune Oprah Winfrey despre socul pe care l-a avut cand i s-a spus ca Archie nu va primi protectie de la politie pentru ca nu avea un titlu si a sugerat ca decizia a fost luata din cauza rasei sale mixte.

Aceasta a indicat in interviu ca se astepta ca Archie sa primeasca titlul de print dupa ce Charles va urca pe tron, dar ca li s-a spus ca protocoalele pot fi schimbate – in conformitate cu dorinta lui Charles .

Conform protocoalelor stabilite de regele George al V-lea in 1917, copiii si nepotii unui suveran au dreptul automat la titlul de ASR si print sau printesa.

In momentul in care s-a nascut Archie, el era stranepotul unui suveran, nu un nepot. Dar pentru a-l impiedica sa devina print, Regele ar trebui sa elibereze o scrisoare de patenta care sa modifice dreptul lui Archie de a fi print si dreptul lui Lili de a fi printesa.

Intrebata in interviul lui Winfrey daca titlul de print pentru Archie era important pentru ea, Meghan a raspuns: „Daca asta insemna ca va fi in siguranta, atunci desigur.” Acest lucru a fost spus pe fundalul ca membrii indepartati ai familiei regale nu au un drept automat la securitatea politiei.

Declaratia lui George V a insemnat ca numai Printul George, in calitate de stranepot al monarhului pe linia directa de succesiune la tron, avea initial dreptul de a fi print, deoarece este fiul cel mare al fiului cel mare al Printului de Wales.

Meghan Markle a refuzat sa fie alaturi de Harry, in ultimele clipe de viata ale Reginei Elisabeta a II-a

Intreaga familie a fost la capataiul ei in ultimele clipe, inclusiv Ducele de Sussex, printul Harry. Totusi, Meghan Markle a refuzat sa-l urmeze pe sotul ei.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.