Printul Charles va fi proclamat Rege al Marii Britanii. Primul mesaj al noului suveran

Primul in linia de succesiune, printul Charles va fi proclamat Rege al Marii Britanii, vineri, in a doua zi dupa decesul Reginei Elisabeta a II-a. El va avea titulatura de Charles al III-lea.

In momentul in care regina Elisabeta a II-a a murit, tronul a trecut imediat si fara ceremonie la mostenitor, Charles, fostul Print de Wales. Exista insa o serie de etape practice – si traditionale – pe care acesta trebuie sa le parcurga pentru a fi incoronat rege, relateaza BBC.

Rege al Marii Britanii va fi fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a, Charles, iar Camilla, sotia sa, va fi Regina Consoarta.

Publicitate

Primul mesaj al lui Charles in calitate de rege: „Pierderea ei va fi profund simtita in toata tara si in lume”

„Moartea dragei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristete pentru mine si pentru toti membrii familiei mele„, a transmis, intr-un comunicat oficial, noul suveran al Marii Britanii.

„Deplangem moartea celui mai pretuit suveran si a mult iubitei mame. Stiu ca pierderea ei va fi profund simtita in toata tara, in teritoriile britanice si Commonwealth, dar si de catre numnerosi oameni din intreaga lume. In aceasta perioada de doliu si schimbari, familia mea si eu ne vom gasi alinarea si sustinerea conform cunostintele noastre despre respectul si afectiunea profunda de care Regina a fost atat de atasata„.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.