Ce spune Primul Ministru, Boris Johnson, despre vaccinul Pfizer, aprobat oficial in Marea Britanie

Marea Britanie a aprobat oficial vaccinul impotriva coronavirusului Pfizer, devenind prima tara occidentala care a acceptat utilizarea acestuia pentru publicul larg.

Agentia britanica de reglementare, Medicine and Healthcare Products Regulatory Authority, sau MHRA, a anuntat, miercuri, aprobarea vaccinului de la Pfizer si compania germana BioNTech pentru utilizare de urgenta. Vaccinul promite o protectie de pana la 95% impotriva COVID-19, boala cauzata de coronavirus.

Vaccinul Pfizer, aprobat in regim de urgenta

Secretarul de stat britanic pentru sanatate, Matt Hancock, a scris pe Twitter miercuri dimineata ca Serviciul National de Sanatate este pregatit sa inceapa vaccinarea persoanelor din grupurile de risc inca de saptamana viitoare.

Publicitate

Stirile despre aprobarea vaccinului ofera o licarire de speranta in timp ce lumea se confrunta cu un al treilea record de infectii COVID-19. Peste 63,5 milioane de cazuri de COVID-19 si 1,4 milioane de decese de complicatii din cauza bolii au fost inregistrate in intreaga lume, potrivit Universitatii Johns Hopkins . Numai Marea Britanie a suferit aproape 60.000 de decese.

Articolul continuă după reclame

„Autorizatia de utilizare de urgenta de astazi din Marea Britanie marcheaza un moment istoric in lupta impotriva COVID-19″, a declarat Alert Bourla, presedinte si director executiv pentru Pfizer. „Pe masura ce obtinem autorizatii si aprobari suplimentare, ne concentram sa ne deplasam cu acelasi nivel de urgenta pentru a furniza in conditii de siguranta un vaccin de inalta calitate in intreaga lume. Cu mii de oameni infectati, fiecare zi conteaza in cursa colectiva pentru a pune capat acestei devastatoare pandemie.”

Hancock a spus ca se asteapta ca 10 milioane de doze de vaccin sa ajunga in Marea Britanie anul acesta. Lucratorii din domeniul sanatatii, persoanele in varsta si cei care locuiesc si lucreaza in institutii de ingrijire, sunt probabil primii in linie pentru imunizare, a spus el. Dupa ce persoanele cu prioritate ridicata primesc cele doua doze de vaccin, procesul de imunizare va trece prin fiecare grupa de varsta, a spus el.

Ce spune Primul Ministru, Boris Johnson

Primul ministru Boris Johnson a scris pe Twitter: „Protectia vaccinurilor este cea care ne va permite in cele din urma sa ne recuperam viata si sa punem economia in miscare din nou”.

Pfizer si BioNTech au declarat ca livrarea vaccinului va continua in etape in 2020 si 2021. Logistica lansarii este ingreunata de congelatoarele specializate care mentin vaccinul viabil prin racirea acestuia la -94 grade Fahrenheit (-70 C).

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.