Ce pensie primeste marele Florin Piersic de la statul roman, dupa 7 decenii de cariera

Florin Piersic ramane unul dintre cei mai venerati actori din tara noastra, cu o cariera impresionanta ce se intinde pe parcursul a sase decenii. Insa, in ciuda gloriei si aprecierii publicului, acesta se confrunta cu provocari financiare semnificative.

Ce pensie primeste Florin Piersic

Desi numele sau straluceste in pantheonul teatrului romanesc, Florin Piersic traieste cu o pensie modesta din partea statului roman. Cu toate ca a sustinut peste 1200 de spectacole in ultimii 15 ani, acesta primeste doar o suma simbolica de 2000 de lei lunar, in plus fata de o indemnizatie de merit de 2700 de lei acordata de Uniunea Teatrala din Romania.

In ceea ce priveste viata sa personala, Florin Piersic a fost mereu discret in ceea ce priveste avere sa. A afirmat ca luxul pe care si l-a permis a fost un teren langa Cluj-Napoca, pe care si-a construit o modesta cabana.

Publicitate

„(Niciodata nu ai vorbit despre banii… nu ai parut avid dupa bani) Pentru ca nu am avut! Aici e chestia. Noi eram la un film, filmul se dadea dupa ce se petrecea un sfert din filmari…iti dadea un avans din contract. Contractul era de 40.000 pentru un rol principal, asa era atunci. 20.000 de lei era impozitul pe care trebuia sa il platesti statului. 18-20.000 era impozitul.

Articolul continuă după reclame

Niciodata nu am spus nimanui: ‘Dar eu cat primesc acum?’. (Care este cel mai mare lux pe care ti l-ai cumparat, permis, facut?) Lux? Nu stiu daca lux, pentru ca nu mi-am cumparat nimic de lux. Dar pot sa-ti spun ca unul dintre lucrurile pe care zic ca a fost bine ca le-am cumparat… a fost o zi in care m-am dus si am vazut un om cosind. (…) Un teren intr-un sat din munti, de langa Cluj, la 28 de kilometri. (…) Mi-ai spus ce mi-am permis? Mi-am permis sa cumpar locul ala. (…) Ala e cadoul pe care mi l-am facut eu, cabana de langa Cluj. Unde acum cand ma duc imi face placere”, a povestit Florin Piersic in podcastul Fain&Simplu cu Mihai Morar.

Ce avere a adunat Florin Piersic

Desi presa a speculat asupra averii sale, Florin Piersic locuieste intr-o casa modesta din Cluj si mai detine un alt imobil in aceeasi zona. In plus fata de cabana sa de la tara, se spune ca detine si o vila in Bucuresti.

La varsta de 88 de ani, Florin Piersic a trait trei casatorii. In timp ce a fost casatorit cu Tatiana Iekel intre 1962 si 1974, apoi cu Anna Szeles intre 1975 si 1985, si in prezent este casatorit cu Anna Torok incepand din 1993, actorul recunoaste ca viata sa personala a fost una plina de evenimente. A avut numeroase relatii in afara casatoriilor, inclusiv o poveste de dragoste cu sotia unui fost fotbalist de la U Cluj.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.